2 x Satu Rommin Intia-kirja

kahvia ja gurujaSatu Rommi: Kahvia ja Guruja eli kolme vuotta Intiassa (Basam Books 2009)
Moottoripyörällä Himalajalle (Basam Books 2011)

Kahvia ja Guruja kertoo ajasta, kun Satu Rommi asui Etelä-Intiassa Mysoressa. Hän opiskeli siellä astangajoogaa ja piti samalla kahvilaa muille opiskelijoille. Ulkomaalaiset ovat usein vaativia eikä paikallistenkaan kanssa ole aina helppoa. Kirjassa kerrotaan myös hänen matkoistaan Etelä-Intiassa.

Moottoripyörällä Himalajalle kertoo moottoripyörällä tehdystä matkasta aivan Intian pohjoisimpiin osiin. Siellä on vielä paljon koskematonta luontoa ja pikkukylissä moottoripyörällä himalajallealkeelliset olosuhteet. Ajotietkään eivät ole kovin hyviä.

Molemmat kirjat ovat ohuita, kevyitä ja nopeita luettavia. Näissä hyvää oli se, että kirjoittaja on viettänyt pidempiä aikoja maassa eli tietämys ja siten myös tuntuma kirjoissa on paljon parempi.

En usko, että olen itse ihan heti Aasiaan lähdössä ja vaikka olisinkin, Intia ei olisi todennäköinen kohde siellä (ennemmin Kiina tai Japani varmaan). Nämä kirjatkaan eivät aiheuttaneet itselleni akuuttia matkakuumetta Intiaan. Jotenkin en vaan tunne intoa lähteä tuollaiseen köyhään maahan, jossa on valtavasti ihmisiä, vaikka todellisuudessahan paikka saattaisi olla jopa positiivinen yllätys.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s