Corinne Hofmannin Kenia-kirjat

resan tillbaka till den vita massajenLuin juuri Corinne Hofmannin kirjan Wiedersehen in Barsaloi ruotsinkielisen version Resan tillbaka till den vita massajen, josta ei ole suomenkielistä versiota. Se on kolmas osa sarjassa: edelliset ovat Valkoinen masai ja Zurück aus Afrika, jota ei myöskään ole suomennettu (itse luin ruotsinkielisenä, Den vita massajens dotter).

Sveitsiläinen Corinne Hofmann lähti matkalle Keniaan, tapasi siellä paikallisen miehen, meni tämän kanssa naimisiin, asui tämän kanssa maaseudulla, sai tyttären, lähti tytön kanssa Sveitsiin ja kävi uudestaan Keniassa useiden vuosien jälkeen. Valkoinen masai kattaa siis alkuosan Keniassa, seuraavassa Sveitsin-vuodet ja tässä lukemassani oli uusintakäynti Afrikassa. Hofmann käy katsomassa tuttuja ihmisiä ja paikkoja sekä myös tutustumassa kirjastaan kertovan elokuvan kuvauksiin. Kaksi jatko-osaa on vähän niillä rajoilla, että onko ne rahastusta vai ei, mutta totta kai kansa on halunnut tietää, että miten käy.

Pidin itse Valkoista masaita parhaimpana osana. Elokuva olisi tarkoitus katsoa vielä joskus. Afrikasta ja monikulttuurisista perhesuhteista kiinnostuneille nämä on hyvää luettavaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s