Tukholma-vinkkejä

Kävin hiihtoloman kunniaksi risteilyllä Tukholmassa. Laivaksi valikoitui tuttuun tapaan Viking Linen Mariella (vois ehkä mennä Siljalla seuraavalla kerralla). Säätilan takia oltiin Tukholmassa perillä myöhässä, niin ei sitten kerettykään ihan kaikkea sitä mitä suunniteltiin. Tällä kerralla oli ohjelmassa ihan perus-turistihengailua keskustan nurkilla. Siitä ei ole enempää kerrottavaa, niin tällä kertaa lähtee jakoon omasta mielestäni suosittelemisen arvoiset Tukholma-kohteet.

 photo IMG_2103_zpsaf2c59fe.jpg

* Kirpputorit. Riippuu vähän kerrasta, että missä kaikissa pääsen käymään, mutta Myrorna ja Stockholms stadsmission pitää useampia secondhand-myymälöitä ja molemmista ketjuista tykkään. Emmaus pitää yhtä myymälää Slussenilla ja se sijainti on tosi kätevä jos on matkassa Viking Linellä.

* Katarinahissen. Tämä on näköalapaikka siinä Slussenilla. Odotan kovasti, että se varsinainen hissi avattaisiin uudestaan parin vuoden päästä, kun nyt joutuu kiertämään pidemmän matkan päästäkseen sinne ylös.

* Junibacken. Aikuisille tai nuorille tuolla ei ole oikein mitään, mutta jos on matkassa alle 10-vuotiaiden kanssa niin sitten toi on aika super-kohde. Astrid Lindgreniin liittyvien juttujen lisäksi siellä on muuhunkin lastenkirjallisuuteen liittyvää (esim. tällä hetkellä muumeja). Kyseessä ei ole perinteinen museo, vaan ennemmin sellainen puuhastelupaikka. (Kotisivut)

* Kulturhuset. Tämä on rakennus siinä ihan keskustan ytimessä Sergelin torilla: siellä on kirjastoja, kahviloita, taidegallerioita, teatteri ja muuta vastaavaa. Jalkojen lepuuttamiseen ja muutenkin ajantasaukseen ennen laivalle menoa toi on just hyvä paikka. (Kotisivut)

* Taide metroasemilla. Jos liikkuu Tukholmassa metrolla, kannattaa vilkuilla niitä asemia vähän tarkemmin. Suurella osalla niistä on erilaista julkista taidetta. Haluaisin päästä kiertämään kaikki läpi, tuo on paljon kivempi vaihtoehto kuin perinteiset taidemuseot. (Parhaat taideasemat voi tsekata vaikka täältä.)

Advertisements

3 thoughts on “Tukholma-vinkkejä

 1. Pihi nainen

  Kiitos hyvästä vinkkilistasta. Vaikka Tukholmassa on tullut käytyä monta kertaa, löytyy listalta käymättömiä kohteita (esim. Katarinahissen, en ollut siitä tiennytkään).

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Tukholmasta on helppo löytää kaikkea uutta kivaa. :) Mun pitää muuten muistaa katsoa sun Tukholma- ja Tallinna-postaukset ennen seuraavaa omaa reissua.

   Like

   Reply
 2. Pingback: Matkakatsaus 2015/2016 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s