Kansallismuseossa

 photo kansallismuseo_zpsckigqjwy.jpg

Kävin muutaman vuoden tauon jälkeen Kansallismuseossa. Tätä reissua olinkin suunnitellut jo pitkään, varsinkin kun olen osa-aikatöissä ja olis kerrankin aikaa vaikka mihin.

Päätarkoituksena oli katsastaa perusnäyttelyn 1900-luvun osuus, mutta se oli menossa kiinni ja näin siitä vain osan. Mikä pettymys! Muutenkin noita perusnäyttelyitä ollaan kuulemma uudistamassa, mikä on periaatteessa kuitenkin ihan hyvä asia, koska onhan ne samat juustomuotit ja savikipot nähty jo viime vuosituhannella.

Tällä hetkellä perusnäyttelyt koostuvat useammasta osasta: esihistoria, valtakunnan aika (ennen itsenäisyyden aikaa), maa ja kansa (vähän kansatieteellisempi osasto) sekä aarrekammio. Tykkään itse eniten siitä osiosta, missä on kirkoista kaikkia puujuttuja esillä.

Vaihtuvina näyttelyinä on nyt menossa uskontojen maailma ja metsäsuomalaiset. Mun erikoissuosikki on ollut Kulttuurien museo, joka siirtyi Kansallismuseoon joku aika sitten ja toi uskonto-osasto oli ilmeisesti niitä peruja. Tykkäsin siitä kovasti: siellä oli esitelty eri uskontoihin liittyviä esineitä ja tapoja. Toi metsäsuomalaisosasto oli vähän nihkeä, siellä oli vaan tyyliin jotain tuohivirsuja ja aiheesta olis varmaan saanut enemmänkin irti.

Koko Kansallismuseo on ollut pitkään mun suosikkeja Helsingissä, mutta nyt jäi vähän sellainen olo, että onko tää enää niin hyvä kuin ennen. Ehkä se kerran vuodessa -tahti voisi olla jatkossa hyvä, että tsekkaisin uudet vaihtuvat näyttelyt aina.

 

Advertisement

1 thought on “Kansallismuseossa

  1. Pingback: Kansallismuseossa | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s