Kansallispuistoilua

 photo IMG_2114_zpsnfrlvjlh.jpg

Olen päättänyt harrastaa tänä vuonna enempi luontomatkailua Suomessa.

Ekan tuohon kategoriaan sopivan luontoretken tein Nuuksion kansallispuiston reunamaille. Hyppäsin bussista pois Solvallan urheilupuiston kohdalla ja tarkoitus oli käydä myös luontokeskus Haltiassa, mutta se oli poikkeuksellisesti sinä päivänä kiinni. Se on nimenomaan toi luontokeskus, minkä takia kannattaa mennä juuri tuohon paikkaan eikä jonnekin toiselle Espoossa olevalle ulkoilualueelle. Tuolla on kyllä kaksi luontopolkuakin (1,5 ja 2 km pitkät), mutta niistä ei kumpikaan ole mikään mullistavan erikoinen. Yleisesti ottaen toi Solvallan alue ehkä vähän enempi sopiva perheille ja hiihtäjille kuin mitä se perus-Nuuksio on.

Suomen kansallispuistoista tuo Nuuksio on siis ainoa, jossa olen käynyt, joten haluaisin käydä vielä jossain toisessakin. Toinen lähikohde Sipoonkorpi on melko todennäköinen kohde, mutta varmaan käyn tuolla Nuuksiossakin, kun sinne kumminkin on niin helppo päästä. Pääkaupunkiseudulta käsin käytännössä seuraavaksi lähimmät ovat Torronsuo ja Liesjärvi Tammelassa, mutta sinne mun pitää vielä suostutella kaveri autokuskiksi.

retkeilijän kansallispuistotJos on kiinnostunut yleisesityksestä Suomen kansallispuistoista, niin sitten kannattaa tutustua Jouni Laaksosen kirjaan Retkeilijän kansallispuistot (Otava 2012). Esittelyissä kerrotaan, millaista luontoa puistossa on, miten sinne pääsee ja millaisia retkeilyvaihtoehtoja siellä on esim. valmiitten reittien suhteen. Karttojen avulla on helppo tehdä etukäteissuunnittelua, mutta varsinaiseen suunnistamiseen niistä ei sitten ole iloa mittakaavan takia.

Sen verran, mitä netistä tutkin, niin Metsähallituksen Luontoon.fi-sivusto tarjoaa aika samantyyppistä infoa.

2 thoughts on “Kansallispuistoilua

 1. Salka

  Nuuksio on kyllä ihana paikka! Itse olen joitain kertoja siellä patikoinut ja menen varmaan vielä uudestaankin kuntouduttuani. Kesällä yöpyminen teltassa/taivasalla on mukava tapa viettää aikaansa. Pienet lammet kutsuvat uimaan ja monessa paikoin on nuotiopaikatkin omien väiden nauttimiseen. Solvallassa olen ollut vain kerran aiemmin vuosia sitten, opisto järjesti ulkoilutapahtuman johon osallistuin.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Tää reissu oli vaan pikainen kääntyminen, niin meen keväämmällä tai kesällä vähän pidemmälle reissulle Nuuksioon. Kaverin kanssa on neuvottelut vielä kesken, että onko kyse telttailusta vai päiväpatikoinnista.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s