Kirja: Lapinhullu – Tarinoita Lappiin rakastuneista

lapinhulluKalevi Leppänen: Lapinhullu – Tarinoita Lappiin rakastuneista (SKS 2014)

Vuosien varrella moni on ihastunut Lappiin, jonne sitten palataan aina uudestaan ja osa jää sinne lopullisesti asumaan. Lapinhullu-kirja kertoo nimensä mukaisesti näistä ihmisistä.

Kirjassa yritetään analysoida lapinhulluus-ilmiötä. Historiaa, taustoja ja yleisiä matkailujuttuja kerrotaan, mutta myös esitellään tunnettuja lapinkävijöitä. Tekstiä ja asiaa on paljon, kuvia ei ollenkaan. En itse lukenut tällä kertaa kirjaa kannesta kanteen, vaan luin pätkiä sieltä täältä. Kansikuva on mielestäni tosi kaunis. (Kannattaa muuten vilkaista myös retkeilysivusto Outa.fi:n arvio, siellä on vähän asiantuntevampi arvioija.)

En ehkä suosittelisi kirjaa Lapissa asuville enkä tietenkään myös sellaisille, joita kyseinen alue ei kiinnosta, vaan lähinnä toisille lapinhulluille. Jos matkailu yleisenä ilmiönä kiinnostaa, niin silloinkin tähän kannattaa tarttua.

Itse olen käynyt Lapissa aikanaan kahdeksan kertaa perheen asuntovaunureissuilla. En kutsuisi itseäni kuitenkaan suureksi faniksi, kun edellisestä käyntikerrasta on kuitenkin yli 10 vuotta aikaa enkä tunne mitään erityisen suurta vetoa sinne suuntaan (vaihtoehtoisena kohteena se on kuitenkin alkanut taas kiinnostaa). Tuntuu, ettei sinne kannattaisi mennä muuten kuin retkeilyn ja talviurheilun takia enkä itse harrasta kumpaakaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s