Vihreän kullan maa

vihreän kullan maaVihreän kullan maa on Enni Mustosen kirjatrilogia ja käsikirjoittama TV-sarja 1980-luvulta. Kirjat ovat nimeltään Mäntykosken Anna, Johannes ja Helena ja Mäntyniemen miniä. TV-sarjan katsoin joskus alkuvuodesta ja kirjat luin maaliskuussa.

Tarina alkaa 1910-luvulta ja kertoo saman suvun elämästä sinne 1980-luvulle asti. Perhe omistaa pikkukylässä kartanon ja sahan, josta kasvaa sitten isompi puualan firma ja kaupunki siihen ympärille. TV-sarja on ikään kuin jatkoa kirjoille ja keskittyy tosiaan vain niihin uusimpiin 80-luvun tapahtumiin. Viimeisen kirjan loppupää kertoo saman tarinan eri näkökulmasta.

Enni Mustonen on yksi suosikkikirjailijoistani ja olen nämäkin kirjat lukenut jo aikaisemmin pariin kertaan. Ennen pidin niitä keskinkertaisina, nyt pidin huomattavasti enemmän. TV-sarjan näin nyt ensimmäistä kertaa. Se oli tehty tosi koukuttavaksi ja sitten kuitenkin loppui kesken, pidempäänkin olisin siis sen kanssa viihtynyt. Toi sarja on kyllä vähän hupaisan vanhanaikainen, tuntuu että kirjat on kestäneet aikaa vähän paremmin.

EDIT: Sarjan ulkokuvien kuvauspaikkana toimi Strömforsin ruukki, linkistä pääsee postaukseeni paikasta.

Advertisement

3 thoughts on “Vihreän kullan maa

  1. Essi

    Moi!
    Yritän parhaillaan “suorittaa” Helmetin kirjan vuoden 2015 lukuhaastetta, ja olen rimpuillut sen kanssa, minkä ihmeen trilogian lukisin. Taidan valita tämän Mustosen trilogian, vaikuttaa hyvin kiinnostavalta! :)

    Like

    Reply
  2. Pingback: Strömforsin ruukki | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s