Kirja: Elämäni nomadina

elämäni nomadinaPäivi Kannisto: Elämäni nomadina (Atena 2012)

Elämäni nomadina esittelee tunnettuja kiertolaisia kautta aikojen, Kanniston omia kokemuksia määrättömän pitkällä maailmanmatkalla sekä muita globaaleja kulkureita. Varsinainen matkakertomus tai -kuvaus tämä ei siis periaatteessa ole.

Kirja on ollut lukulistallani ilmestymisestään alkaen, mutta lukemisen sain aikaiseksi vasta nyt, kun se oli valittu lukupiirin kirjaksi. Kirjasta on tässä parin vuoden aikana kirjoitettu useasti sekä kirja- että matkablogeissa.

Lukupiirissä kirja herätti kyllä aika paljon keskustelua. Kanniston asennetta pidettiin outona ja kirjoitustyylistäkään ei kaikki pitäneet. Koska porukan keski-ikä on aika korkea, niin kukaan ei tuntunut kunnolla ymmärtävän tuollaista maailmalla kiertelyä vuodesta toiseen ilman “oikeaa” työtä.

Itse voisin kyllä periaatteessa lähteä pidmepään reissuun, mutta tulisin kyllä Suomeen joskus takaisin. Periaatteessa pidin kyllä kirjasta, mutta toisaalta tämä oli aika sillisalaatti eli ainesta olisi ollut 2-3 eri kirjaan. Tällaisenaankin kirja kuitenkin herätteli miettimään omaa suhdetta matkailuun, yhteiskuntaan ja ihmisiin sekä mitkä ovat ne omat syytä jäädä tai lähteä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s