Porvoo 18.5.

 photo Porvoo 180515-3_zpsdyavsljp.jpg

Olin saanut töistä vinguttua vapaata toisella syyllä, joka ei sitten vienytkään koko päivää, niin kerkisin käydä kaverin kanssa puolen päivän pika-reissulla Porvoossa. (Oikeasti olisin kyllä pidemmänkin loman tarpeessa….)

Ekaksi käytiin tutustumassa Porvoonjoen suiston luonnonsuojelualueeseen Sikosaaressa. Siellä oli metsää ja kosteikkoa, lintujen osalta paikka oli aika hiljainen. Sitten pörräiltiin siinä kirkon ympärillä jossain sivukaduilla (perusturistimeininkiä) ja kahvit juotiin torin laidalla Cafe Fannyssä, jossa varmaan käy suunnilleen kaikki muutkin Porvoo-turistit.

Piipahdettiin myös samaisen torin laidalla Holmin talossa, joka on 1700-luvun kauppiaan asuntoa esittelevä museo. Se oli periaatteessa kiinnostava, mutta en mä kyllä maksaisi tuonne 8 euroa sisääänpääsystä (me osuttiin paikalle ilmaispäivänä). Vaadin myös päästä käymään hautausmaalla, joka oli tosi cool (oon siis itsekin hautausmaalla töissä). Varsinkin vanha puoli on vierailemisen arvoinen, se oli isompi ja jännempi kuin oman työpaikan vanha alue.

porvooTestissä oli myös Minna ja Kenneth Lönnqvistin kirja Porvoo – kulttuuri- ja luonto-opas (SKS 2009 / kansi: Pekka Krankka). Siihen on koottu 8 kävelyreittiä Porvoon keskustassa ja lähialueilla sekä kauempana olevia kohteita liittyen seudun luontoon, muinaishistoriaan ja kartanoihin. Me kierrettiin yhtä reittiä siinä kirkon lähellä ja tuolla luonnonsuojelualueellakin käytiin tämän kanssa. Todettiin, että kirjasta löytyy kyllä hyviä käyntikohteita, mutta suunnistamista ei kannata tämän kanssa tehdä. Kauempien kohteiden kartat oli mitä sattuu ja kävelyreittien kiertäminen ei meinannut onnistua, kun pikkukarttoihin ei oltu merkattu, että mikä kohde oli mikä (hankalaa selata ja suunnitella järjestystä).

1 thought on “Porvoo 18.5.

  1. Pingback: Matkakatsaus 2015/2016 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s