Puutarhamatkakohteet

 photo HPIM0830.jpg

Koska olen opiskellut ja tehnyt töitä viheralalla, niin siten myös puutarhamatkailu kiinnostaa. En jaksanut pitää varsinaista puutarhablogia kovin pitkään, mutta jos vaikka saisin tehtyä tänne jotain puutarha(matkailu)juttuja edes välillä.

Vierailemistani historiallisista puutarhoista suosikkieni kärkipäässä on Kultaranta, presidenttien kesäasunto. Puutarha on rakennettu 1900-luvun alussa ja tyyliltään sen pääosa on muotopuutarha. Paikasta on tulossa myöhemmin vielä oma postauksensa.

Muista suomalaisista kohteista suosikkejani ovat
* Marketanpuisto Espoossa
* Helsingin yliopiston kasvitieteellinen puutarha
* Alppiruusupuisto Helsingissä
* Aulanko Hämeenlinnassa

Tulevaisuudessa haluaisin käydä Kotkassa. Siellä on useita kaupungin ylläpitämiä puistoja, joita ovat kehuneet sekä alan ammattilaiset että muut lähteet. Yksityispihoja esittelevä Avoimet puutarhat -tapahtuma on tänä vuonna 28. kesäkuuta ja toivottavasti pääsisin silloin käymään jossain.

Netissä ainakin Garden visit -sivulla esitellään eri maissa sijaitsevia puistoja ja puutarhoja. Myös Puutarhamatkailu-nimisestä Facebook-ryhmästä on mulle ollut iloa. Kirjamuodossa hyvä puutarhamatkakohteiden pikaopas on Paula-Kaisa Leppäsen kirjoittama Puistot ja puutarhat (Karttakeskus 2013). Siinä esitellään maakunnittain jaoteltuna erilaisia käyntikohteita: kaupunkien, oppilaitosten, kartanoiden ja yksityisten ylläpitämiä puistoja ja puutarhoja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s