Pariisin Disneyland

 photo Pariisi031411Disneyland_zpsce11a79e.jpg

Kävin Pariisissa maaliskuussa 2014 ja ohjelmaan oli pakko saatava Disneyland-vierailu.

Puisto koostuu kahdesta osasta: “tavallisesta” Disneylandista ja Walt Disney studiosista. Itse en käynyt tuolla studion puolella ollenkaan, mutta käsittääkseni siellä on vähemmän ihan pienille lapsille suunnattuja juttuja ja osa on elokuvien tekoon liittyviä. Aika paljon tuolla tavallisella puolella oli silti viihdykettä aikuisellekin riippuen vähän siitä, että kuinka hurjista laitteista tykkää (itse olen aika heikkohermoinen). Kauhein oli Space Mountain -vuoristorata, kivoimpia Big Thunder Mountain -vuoristorata ja ne kaikki missä sai kävellä omaa tahtia läpi.

Sisäänpääsylippu on aika kallis: yksi päivä yhteen puistoon maksoi 65 euroa aikuiselta. Me saatiin kulumaan koko päivä siellä eikä käyty montaa kertaa samoissa laitteissa, kertaalleen käytiin melkein jokaisessa. Koska oltiin liikkeellä maaliskuussa eikä kesällä, niin jonot ei olleet pahoja, vaikka etukäteen pelkäsin asiaa nettikommenttien perusteella. Muutamaan laitteeseen jouduttiin odottamaan joku puoli tuntia, mutta moneen päästiin suoraan kävelemällä sisään. Fast passeihin ei jouduttu turvautumaan kertaakaan, niillä pääsee tiettyyn kellonaikaan varsinaisen jonon ohi. Lopputuloksena siis, että jos käy kesäsesongin aikana, haluaa molempiin puistoihin tai monta kertaa samoihin laitteisiin, kannattaa ottaa useamman päivän lippu. Isommalla porukalla tai useammaksi päiväksi tulijoiden kannattaa vilkaista Eloisat-blogin teksti säästämisestä lippujen ostamisessa.

Kesällä toi on aika turvoksissa, joten kannattaa käydä joskus muulloin mikäli mahdollista, puisto on kuitenkin auki ympäri vuoden. Jos asuu alueella hotellissa, niin silloin on mahdollista päästä puistoon ekstratuntien aikana, jolloin muualta tulevat ei sinne pääse. Meidän majoituspaikka oli ihan Pariisin keskustassa, koska muu matkaohjelma oli kuitenkin siellä. Junalla pääsi ihan helposti keskustasta, vaikka oikeassa paikassa pysähtyvän junan löytäminen vaatikin vähän tarkkaavaisuutta.

Etukäteen matkaa suunnitellessa oli tosi paljon hyötyä Disneyland Pariisi -blogista ja myös Wikipedia tarjoaa hyvän yleiskatsauksen.

(Teksti on julkaistu aikaisemmin vanhassa blogissani.)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s