Kirja: Valkoinen masai

Valkoinen-masaiCorinne Hofmann: Valkoinen masai
(WSOY 2006, kääntäjä: Liisa Paakkanen)

Kirjan kirjoittaja, sveitsiläinen Corinne Hofmann on Keniassa matkalla ja näkee siellä sattumalta erään masai-soturin. Hän haluaa naimisiin tämän miehen kanssa, vaikkei yhteistä kieltäkään ole. Kirja kertoo siitä neljän vuoden ajasta, jonka Hofmann asui Keniassa maaseudulla miehensä kanssa. Kulttuurierot, byrokratia ja majassa asuminen pikkukylässä eivät ole helppoja aineksia elämälle.

Tämä oli jännä aikamatka 80-luvun Afrikkaan. Kai sielläkin ovat asiat muuttuneet tässä melkein 30 vuoden aikana, vaikka masait ovatkin ilmeisesti jossain määrin säilyttäneet perinteisen elämäntyylinsä. Kirja oli suuresti kiinnostava, kun se kertoi niin erilaisesta maailmasta kuin mitä omani on ja täytyy kyllä sanoa, etten kadehdi yhtään tuota toista vaihtoehtoa (itse en olisi kestänyt noinkaan kauaa samanlaisissa oloissa).

Mietin, että katsoisinko elokuvan. Googlailun perusteella se ei ole yhtä hyvä kuin kirja, mutta haluaisin katsella lähinnä maisemia. Kaksi jatko-osaa löytyy kirjamuodossa, muttei suomeksi.

(Pelastin tekstin vanhasta blogistani tänne enkä muokannut sitä nyt ollenkaan. Luin kirjan syksyllä 2014 ja sen jälkeen olen tosiaan lukenut molemmat jatko-osat, mutta pidin tätä ekaa parhaana. Elokuva on edelleen näkemättä.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s