TV-sarja: Suomensukuiset 30 päivässä

suomensukuiset 30 päivässäSuomensukuiset 30 päivässä (2013)

Ville Haapasalo on tehnyt televisioon useamman näitä 30-päiväisiä kiertueita Venäjällä ja sen lähialueilla. Tässä katsomassani kierretään suomensukuisia kansoja Volgan mutkassa ja Uralilla. Matkan aikana käydään Marissa, Udmurtiassa, Mordvassa, Komissa ja Hanti-Mansiassa.

Ohjelmassa yritetään selvittää millaisia kansojen kulttuurit ovat ja mitä niiden arkeen kuuluu. Perinteistä kulttuuria on kyllä yritetty säilyttää ja kieliä myös, mutta monissa paikoissa nuoria ei enää kiinnosta. Myös köyhyys ja työttömyys vaivaavat. Monista asioista ei uskalleta puhua ilmeisesti rangaistusten pelossa (Venäjän vähemmistökansapolitiikka on mitä on) ja välillä on vaikea saada ihmisistä mitään irti.

Oli tää kyllä kiinnostavaa katsottavaa! Suomen sukukansat on muutenkin tosi kiinnostava juttu, mutten mä kyllä niistä ole kovin hyvin ollut perillä, niin tää oli tosi avartava ohjelma. Samoin Venäjän nykymenoa oli kiinnostavaa seurailla.

Mulla on dvd:llä odottamassa vielä Venäjän halki ja Silkkitielle suunnanneet ohjelmat. Lisäksi on olemassa vielä Jäämeri ja Kaukasus, jotka pääsee vielä varmaan myös katsottavaksi.

Advertisement

2 thoughts on “TV-sarja: Suomensukuiset 30 päivässä

  1. Pingback: TV-sarja: Venäjän halki 30 päivässä | Kirjamatkat

  2. Pingback: TV-sarja: Silkkitie 30 päivässä | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s