Kirja: Extreme Eesti – Virollinen opas erilaiseen etelään

Nyt Riian matkan jälkeen houkuttelisi päästä vaihteeksi Tallinnaan, mutten taida ihan heti pian sinne ehtiä…. Tässä on yksi hyvä kirja mukaan otettavaksi, jos joku muu on sinne päin suuntaamassa.

extreme eestiTerhi Pääskylä-Malmström: Extreme Eesti – Virollinen opas erilaiseen etelään (Svalbo 2012)

Esittelyyn on päässyt paikkoja Tallinnasta ja muualta Virosta paikkoja, joihin normituristi ei välttämättä eksy. Tarton ja Pärnun lisäksi on mukaan valittu kaikenlaisia pikkupaikkakuntia, joissa on vaikka mitä jännää.

Varsinkin arkkitehtuurimielessä Virosta näkyy löytyvän monenlaista nähtävää, mutta kirja tarjoaa myös aika paljon kohteita rappioromantiikan ja neuvostonostalgian etsijöille.

Kirjassa esitellyistä paikoista olen itse käynyt Linnahall-talolla Tallinnan keskustan nurkilla ja Mustamäen lähiössä. Haluaisin käydä Paldiskin kaupungissa, joka on entinen Neuvostoliiton laivastotukikohta.

Edelleen muistutan sitä, että Tallinnassa käydessä kannattaa ihan oikeasti poistua sataman, Viru keskuksen ja vanhan kaupungin läheltä. Siellä on vaikka mitä nähtävää: museoita, ruokapaikkoja, arkkitehtuuria ja sitä vähän aidompaa elämää eikä pelkkiä viinan haussa olevia suomalaisia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s