Duolingo

duolingoLöysin joku aika sitten melkein parhaan kännykkäsovelluksen ikinä ja olin heti koukussa. Se on Duolingo, joka on tarkoitettu kielten oppimiseen.

Suomeksi tätä ei voi vielä käyttää, vaan opiskelussa toisena parina on aina englanti. Tällä hetkellä valittavissa on 13 eri kieltä ja uusia on tulossa. Sovellus on hieman pelimäinen ja siinä edetään aina uusille tasoille. Tehtävinä on kääntää yksinkertaisia lauseita toiselle kielelle, toistaa niitä tai saada selvää niistä puhuttuna.

Kunnollisen ääntämisen oppiminen ja osittain myös kuullunymmärtäminen on vähän hankalaa sovelluksen avulla. Myös kieliopin oppiminen saattaa olla aika hankalaa ja siksi tässä ohella kannattaakin lukea jotain oppikirjaa. Ehkä parhaiten oppiminen onnistuu, kun kielestä on jo ennestään joku haju tai silloin, jos yrittää palauttaa mieleen joskus aikaisemmin opittua.

Olen opiskellut aikanaan koulussa ruotsin ja englannin lisäksi ranskaa, espanjaa ja latinaa, mutta vähäisen käytön takia unohtanut niistä suunnilleen kaiken. Itseopiskeluna projekteina on olleet viron, norjan ja saksan oppiminen, mutten ole edennyt kauhean tehokkaasti. Näistä aloitin Duolingossa vaihtoehtoina olleet ranskan, espanjan, norjan ja saksan. Venäjää aloitan heti, kun sen saa tuolla valittua ja se pitäisi olla valmiina tässä syyskuun aikana.

Vaikuttaa siltä, että nyt mä saatan oppia viimeinkin jotain myös itse opiskellen. Olen tyytyväinen, ettei mun tarvii nyt sitoa aikaani johonkin työväenopiston kurssiin, vaan saan jotain aikaiseksi myös vähän pienemmällä ajankäytöllä. Ei tää silti mitään liian helppoa ole:  ainakin ranskassa olen päässyt jo sen verran eteenpäin, että oppiminen teettää jo vähän töitä (ja tässä näen hyvin, että ei olis kannattanut nukkua koulussa tunneilla).

Kännykkäsovelluksen lisäksi myös nettisivun kautta pääsee treenaamaan. Siellä on saatavilla keskustelupalsta ja jotain kielioppijuttuja, joita sovelluksen kautta ei näe suoraan. Ylläoleva kuva on nettiversiosta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s