Lido-ravintolat

Lido on latvialainen ravintolaketju, jolla on Riiassa yhdeksän ravintolaa ja Jurmalassa yksi kesäterassi. Yksi Lido löytyy myös Tallinnasta Solaris-keskuksesta ja se toimii ihan samalla tavalla kuin nämä latvialaisetkin. Sisustus on kaikissa tuollainen hirsinen maalaistalo -tyyliä.

 photo IMG_2207_zpspgrp4ibk.jpg

Oma annos valitaan osista ja hinta määräytyy sen mukaan, osa on lautasellisen hintoja ja osa taas on hinnoiteltu kappaleittain. Joitakin ruokia saa ottaa itse ja osa pyydetään tiskiltä, mutta toimintaperiaate on joka tapauksessa sellainen vähän buffet-tyylinen. Tuolla saa kyllä halvalla mahansa täyteen. Konsepti on myös hyvä ruokarajoitteisille ja pieniruokaisille, kun on suurempi valinnanvapaus ja suurempi mahdollisuus vaikuttaa omaan annokseensa itse.

Lidosta saa sekä kunnon ruokaa että kahvila-tyyppistä. Osassa niistä on myös sellainen normaali ravintola, mutten itse ole siellä ravintolan puolella käynyt kertaakaan, niin en osaa sanoa hinnoista tai valikoimasta. Tallinnassa olen jo vakioasiakas, nyt viimeksi Riiassa käydessä syötiin kolmessa paikassa: lentokentällä, keskustassa Elizabetes ielalla olevassa ja “virkistyskeskuksessa” lyhyen bussimatkan päässä keskustasta. Lentokentän ravintolassa hintataso on hivenen korkeampi kuin muualla, mutta suomalaisittain silti edelleen halpa.

Riiassa yhden Lidon yhteydessä on siis myös “virkistyskeskus” eli siellä on huvipuistolaitteita pihalla. Ne oli kaikki lapsille suunnattuja ja jokaiseen pitää maksaa erikseen. Riiassa ei ole mitään kunnon huvipuistoa muuten, joten jos sellaista toimintaa kaipaa, niin silloin suunta kannattaa ottaa tuonne. Toisaalta siellä on sitten myös musiikkia aikuisille välillä, mutta mulla ei ole mitään hajua latvialaisen nykymusiikin hyvyydestä tai huonoudesta. (Lisätiedot paikasta täältä.)

 photo IMG_2223_zpsvigbtiww.jpg

Itse otan usein itse koottavan salaatin ja hedelmäsalaatin, jonkun jälkkärin, mehua ja pannukakkua. Tämän kombinaation saa vähän alle kympillä. Tuo kuvassa näkyvä annos maksoi noin seitsemän euroa. (Ei vitsit toi näyttää tosi ankealta kuvassa. Mutta oli kyllä hyvää.)

Ravintoloiden siijainnit ja aukioloajat voi tarkistaa täältä. Mihinkään niistä ei muuten sitten kannata mennä vedettävän matkalaukun kanssa. Osa on aika ahtaita (sekä ihmismäärän että sisustuksen suhteen) ja tarjottimen kanssa kulkeminen on hyvin hankalaa, jos yrittää raahata matkalaukkua perässä.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s