Lentokonebongausta

 photo HPIM1896_zpso1pkv2q6.jpg

Viimeisen parin vuoden aikana on tullut harrastettua aika paljon lentokonebongausta, vaikken mikään pro olekaan siinä hommassa.

Lentokoneita käyn katselemassa yleensä Helsinki-Vantaan lentoaseman katselutasanteella nykyisin ehkä kerran viikossa. Tuo paikka on kakkosterminaalin viereisen toimistorakennuksen katolla eikä sinne tarvitse siis olla matkalippuja. Siellä on usein aika paljon porukkaa kameroiden kanssa. Lasku- ja noususuunnista riippuen paremmat näkymät saattaa kuitenkin olla Katriinantien kallioilta lentokentän aidan ulkopuolelta. Toisaalta mä nään omalta kotipihalta ja töistäkin aika hyvin välillä…. Parhaimmat kellonajat bongaukseen on arkisin siinä noin klo 14-18 nurkilla, kun silloin on eniten nousuja ja laskuja.

Osittain mulla toi bongaus on sitä matkakuumeen täyttämistä, kun jotenkin toi helpottaa sellaisina hetkinä, kun tietää, ettei itse ole ihan heti pääsemässä minnekään. Toisaalta sitten kiinnostaa liikennejutut yleisesti, erilaiset konetyypit ja firmat.

Aika suuren osan tänne kentälle säännöllisesti lentävistä koneista/firmoista olen bongannut, joku etelänlomia lentävä taisi olla vielä näkemättä. En tosin oo vielä niin pitkällä, että selvittäisin koska tänne tulee jotain harvinaisempia erikoisuuksia. Toki viime vuoden hornetit tuli nähtyä ja se keväällä käynyt tankkeri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s