Latvian luonnontieteellinen museo

 photo IMG_2176_zpsnngynkc0.jpg

Kävin Riiasssa käydessäni myös Latvian luonnontieteellisessä museossa. Mä en ole ihan varma, että millä nimellä tuota paikkaa kannattaisi nimittää suomeksi, mutta paikallisella kielellä nimi oli Dabas muzejs ja netissä sitä kutsuttiin englanniksi nimellä Museum of natural history. Sisällä en uskaltanut kuvata, joten saatte tyytyä vaan talon kuvaan.

Museo oli tosi iso ja monipuolinen, paljon parempi kuin Helsingin ja Tallinnan vastaavat, jotka on tähän asti olleet suosikkejani. Teemoina olivat meret, eläimet, linnut, hyönteiset, kasvit, geologia, paleontologia ja antropologia. (Helsingissä ja Tallinnassa on siis molemmissa aika eläinpainotteiset näyttelyt.) Geologia ja paleontologia kiinnostivat tällä kertaa ehkä eniten, varsinkin kun osa niistä oli esitelty paikallisesta näkökulmasta. Kasviosasto oli remontissa, niin siitä en pääse sanomaan mitään ja se olis kyllä kiinnostanut aika paljon.

Englanniksi museossa oli aika vähän mitään selitystekstejä. Joissakin huoneissa oli lainattavissa A4-kokoinen tiivistelmä, mutta kaikissa ei ollut sitäkään. Eläinosastolla oli merkitty lajien nimiä englanniksi ja saksaksi, niistä sai yleensä paremmin selvää kuin latviankielisestä nimestä. Aika hyvin tuolla kuitenkin pärjäsi ilman latvian kielen taitoa: paikoitellen mitään selityksiä ei tullut edes kaivattua ja välillä se tiivistelmä riitti. Vaikka olihan siis siellä sellaisiakin juttuja, joista oltaisi haluttu enempi infoa englanniksi.

Sisäänpääsykin oli tosi halpa: 2,71 euroa aikuisilta eli kannattaa käydä, kun puoli-ilmaiseksi pääsee.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s