Omat haavematkakohteeni

Jos mulla ei olisi mitään rajoitteita rahan ja muiden käytännön seikkojen suhteen, lähtisin käymään maailmalla aika monessa kohteessa.

Aerial view of Greenland

Grönlanti, Huippuvuoret, Färsaaret ja Islanti on mulla olleet jo kauan toiveissa. Aikanaan Pohjois-Norjassa reissatessa iski jonkunlainen inspiraatio arktisiin alueisiin, tosin olen muutenkin jossain määrin talvi-ihminen. Noissa paikoissa se luonto on siis tärkein syy päästä paikalle. Haluan nähdä jäätiköitä ja eläimiä (jääkarhut on aika cool). Lämpimämmillä alueilla haluaisin luontomatkailla Galapagossaarilla, Serengetissä tai jossain missä voisi nähdä isoja eksoottisia eläimiä luonnossa.

Peru Machu Picchu Sunrise

Kulttuurimatkalle lähtisin Kiinaan. Siellä haluaisin päästä kävelemään muurilla ja nähdä isommassa laajuudessa vanhan terrakottasoturiarmeijan. Kiina on muuten yksi niistä kielistä, joita mä haluaisin osata. Toisaalta sitten Machu Picchu ja Etelä-Amerikan intiaanikulttuurit houkuttelevat, kaikki ne vanhat mayojen yms. aikaiset rakennukset. Toisaalta luontokohteitakin tuolla Etelä-Amerikassa olis varmaan vaikka mitä kivoja, sekä vuoristoa että viidakkoa.

Vilnius view

Kaupunkilomalle lähtisin Osloon, Vilnaan tai Kööpenhaminaan. Osloon menisin siksi, kun muualla Norjassa olen käynyt mutten siellä. Vilna on listalla siksi, kun Liettua on Baltian maista ainoa, jossa en ole vielä käynyt. Tanskassakaan en ole käynyt, vaikka se on tosi lähellä, niin Kööpenhaminakin roikkuu listalla. Nämä on kaikki kolme aika realistisia matkatoiveita, joista joku saattaa toteutua jo vuoden sisään.

Unescon maailmanperintökohteitakin olisi kiva kiertää enempi ja nyt kun luin taas L. M. Montgomeryn kirjoja, niin Prinssi Edwardin saari Kanadassa olisi kanssa varmaan kiva kokemus.

(Kaikki kuvat Wikimedia Commonsista.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s