Kirja: Suomalainen piha ja puutarha

suomalainen piha ja puutarhaPentti Alanko, Taina Koivunen, Elina Regårdh ja Meeri Saario: Suomalainen piha ja puutarha (Gummerus 2006)

Jos pitäisi olla vain yhden puutarhakirjan varassa, niin sitten valintani olisi tämä Suomalainen piha ja puutarha. Tämä on toistaiseksi paras löytämäni perusteos, joka sopii kotipuutarhureiden lisäksi myös ammattilaisille “kertauskirjaksi”. Muutkin ovat ilmeisesti pitäneet tätä hyvänä, koska uusia painoksia on otettu useita.

Sisältö on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa kertoo puutarhasuunnittelusta ja viherrakentamisesta, toinen tavallisimmista koristekasveista ja kolmas hyötykasveista. Riippuu vähän lukijasta, että mikä on kenellekin hyödyllisin. Hyötykasvien osalta olen saanut tästä sen perusinfon, mutta eniten olen hyötynyt koristekasviosiosta, koska siitä on ollut helppo löytää peruskasveja eri juttuihin ja kerrata niiden ominaisuuksia.

Jos kiinnostusta on, niin voin esitellä täällä enemmänkin näitä tavallisia puutarhakirjoja, koska niitä tosiaan on kertynyt hyllyyn jonkun verran.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s