Elokuva: Sademetsän tarina

sademetsantarinaSademetsän tarina (Ranska 2013)

Sademetsän tarina -dokumentin aiheena on metsien ekologia. Se kertoo sademetsien kasvusta ja kehityksestä sekä miten metsä uusiutuu hakkuiden jälkeen. Taustalla on jonkinlainen huoli metsien säilymisestä. Elokuva on tehty puiden näkökulmasta eli eläimiä on kyllä kuvattu, mutta ne eivät ole pääosassa.

Elokuvan idea on lähtöisin ekologi ja kasvititelijä Francis Hallelta, joka myös esiintyy elokuvassa ainoana ihmisenä.

Visuaalisesti tämä oli kyllä tosi hieno elokuva! Koska kasvit kasvavat sen verran hitaasti, niin osa elokuvasta oli toteutettu animaation avulla. Ensin se vähän ärsytti, mutta siihen tottui, koska animointi oli toteutettu hyvin ja sopiviin kohtiin. Myös äänimaailma oli tässä tosi hieno: mukana oli sopivassa suhteessa sekä luonnonääniä että musiikkia.

Ohjaaja Luc Jacquetin aikaisempi elokuva Pingviinien matka ärsytti, kun siinä kertoja kuvaili lintujen ajatuksia. Tässä kerronta oli toteutettu “normaalilla” tavalla ja sopi elokuvaan ihan hyvin.

Haluaisin kyllä käydä joskus sademetsässä. Vaikka tykkään suomalaisistakin metsistä, niin tuollainen olisi kyllä huikea ja erilainen kokemus. Vähän tämä aiheutti kyllä maailmanpelastussyndroomaa, mutta ehkä mä vaan keskityn toivomaan, että mun WWF-lahjoitusrahat menee oikeaan osoitteeseen.

Advertisement

1 thought on “Elokuva: Sademetsän tarina

  1. Pingback: Elokuva: Metsän tarina | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s