Tallinnan museoita

 photo Tallinna270914-1_zps20aa4058.jpg

Tallinnassa on tosi paljon kaikkia kivoja pieniä museoita. Viime aikoina niissä on itse tullut kierrettyä vähemmän, niin monta on vielä näkemättä. (Kuvassa on Nigulisten kirkko.) Tätä samaa listaa on tullut kyllä julkaistua aikaisemmissakin blogeissani, mutta tämä on siis päivitetympi versio.

Näissä olen itse käynyt:
* Arhitektuurimuuseum. Arkkitehtuurimuseo, sijainti kätevästi lähellä satamaa. Vierailuun ei kulu kauaa aikaa, varsinkaan jos käy katsomassa pelkät pienoismallit.
* Eesti Loodusmuseum. Luonnontieteellinen museo vanhassa kaupungissa, tämä on erityisen hyvä. Kooltaan ei ole niin iso kuin Helsingissä.
* Tallinna linnamuuseum. Kaupunginmuseo vanhassa kaupungissa, tämäkin on aika hyvä. Nähtävää on paljon jos alkaa kunnolla katsoa.
* Niguliste muuseum. Keskiaikaista kirkkotaidetta Nigulisten kirkossa, kaikki jutut on aika nopeasti katsottu läpi eikä ollut mikään kovin kummoinen kokemus.
* Okupatsiooni muuseum. Miehitysmuseo vanhan kaupungin lähellä, sijainti vähän sivussa, jos on vaan vähän aikaa. Ei kauhean iso, mutta siellä saa kulumaan aikaa paljon, jos haluaa katsoa kaiken kunnolla.
* Teaduskeskus Ahhaa. Pieni tiedekeskus vanhan kaupungin lähellä. Paikka on Heurekaan verrattuna vähemmän tieteellinen: kaikki jutut, jota sai itse kokeilla, oli käydessäni sellasia vähän pelityyppisiä. Mulle paikka oli vähän pettymys, mutta lapsille tämä on parempi juttu. Käsittääkseni paikka on lopettanut ja vastaava keskus on enää Tartossa.
* Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum. Teatteri- ja musiikkimuseo, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Silloin kun itse kävin, niin esillä oli lähinnä vain vanhoja soittimia ja teatteriosiona oli muutama kuva seinällä. Olisin ollut itse kiinnostuneempi just siitä teatterista.
* Eesti kunstimuuseum (Kumu). Taidemuseo, joka sijaitsee Kadriorgissa vähän matkan päässä keskustasta. Esillä on sekä perinteistä että nykytaidetta. Vaikken ole mikään taidemuseoiden ykkösfani, niin tykkäsin kovasti.
* Energia avastuskeskus. Fysiikkapainotteinen tiedekeskus ei kovin kaukana satamasta. Ei kovin iso, mutta silti hyvä. Osa jutuista on pelkästään lapsille, mutta saatiin me yllättävän paljon huvia paikasta aikuisporukallakin.

Kaikki Tallinnan museot, niiden aukioloajat ja sijainnit voi tarkistaa suomenkielisiltä turistisivuilta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s