Kiinnostavat Ruotsi-kohteet

 photo Tukholma011214-3Saltsjoumlbaden_zps182eb2df.jpg

Ensi viikolla olen taas suuntaamassa Tukholmaan risteilylle, niin sen kunniaksi julkaisen tämän listan, johon kokosin paikkoja, joissa haluaisin Ruotsissa käydä:

  • Luulajan Gammelstad eli Unescon maailmanperintoluettelossa oleva “kirkkokylä”. Tuo on niitä Ruotsin puolieksoottisia juttuja, jollaisia Suomessa ei tunnu olevan.
  • Tukholman saaristo on mulla vielä käymättä. Päiväristeilyillä ei ole kunnolla aikaa lähteä sinne kauemmas ja haluaisin päästä sinne itse liikkumaan enkä vain katsella laivan kannelta.
  • Filmstaden Solnassa – Tuolla oli Svensk Filmindustrin studiot ja aluetta käytettiin muutenkin elokuvien kuvauspaikkana.
  • Hagaparken-puisto Solnassa – Ihan vaan siksi, kun olen kiinnostunut näkemään erilaisia viheralueita ja tuo on vanha ja perinteikäs puisto.
  • Uppsalan kasvitieteellinen puutarha ja Linnéträdgården – En edellisillä Uppsala-reissuilla kerennyt kumpaankaan. Osittain noi kiinnostaa yleisesti kasvitieteen vuoksi, toisaalta taas Carl von Linnén luokitussysteemi kiinnostaa.
  • Visby – Olen kyllä käynyt kaupungissa, mutta haluan päästä uudestaan, kun tuntuu, että niin paljon jäi näkemättä.
  • Bamses värld Kolmårdenissa – Maailman vahvimpaan nalleen liittyvä huvipuisto.

Viime vuosina olen käynyt Ruotsissa lähinnä Tukholmassa ja sen lähinurkilla. Aikaisemmin ollaan asuntovaunureissuilla koluttu Pohjois-Ruotsia läpi ja kerran olen käynyt Gotlannissa. Suurin osa eteläisestä ja keskisestä Ruotsista on vielä näkemättä, mutta niissä ei ole mitään tiettyä paikkaa, jonne haluaisin päästä käymään.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s