Kirja: Monsuunimantroja

monsuunimantrojaSatu Rommi: Monsuunimantroja – Kirjoituksia joogasta ja Intiasta
(Basam Books 2015)

Monsuunimantroja on Satu Rommin neljäs kirja Aasiaan liittyen. Hän itse asuu nykyään osan vuodesta Intiassa ja toimii myös joogaopettajana. Tuttuun tapaan kirjassa kuvataan paikallista elämää, mutta tällä kertaa on myös joogaan liittyen enemmän tekstiä.

Nykyään moni haluaa opettaa joogaa, vaikkei olisikaan harrastanut sitä pitkään ja kaiken maailman opettajakurssejakin on pilvin pimein. Alun perin laji on ollut Aasiassa henkinen juttu, kun länsimaissa se on enemmän liikuntaa, välineurheilua ja terveysvaikutteinen asia, kun henkinen puoli on täällä sitten usein unohduksissa.

Mä olen jossain määrin kiinnostunut joogasta, mutten ole koskaan kokeillut sitä. Kirja avasi sen verran silmiä, ettei sitä tosiaan kannata käydä ihan missä tahansa kokeilemassa kevyellä mielellä, mutta aion sen kokeilun joka tapauksessa joskus tehdä. Jos laji kiinnostaa, niin kannattaa tutustua tähän kirjaan ja tietty tämä on hyvää luettavaa myös Intiasta kiinnostuneille. (Joogajuttuja-blogissa oli muuten juttu kirjasta harrastajan näkökulmasta ja siellä sisältö oli uponnut vähän huonommin kuin minulle.)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s