Päivä Tukholmassa 5.11.

 photo Skogskyrkogaringrden 051115-6_zpsdi8gxo5g.jpg

Varasin vaihteeksi päivä Tukholmassa -risteilyn ja se tuli tehtyä Viking Linen Mariellalla.

Laivamatkasta sen verran, että testailin ekaa kertaa Viking Linen uudehkoa kännykkäsovellusta. Siinä on tarjolla mm. ohjelma, aukioloaikoja ja mahdollisuus sosiaalistumiseen muiden kanssa. En tämän kokeilun perusteella oikein innostunut systeemistä, toistaiseksi käytän mielummin edelleen paperista risteilyohjelmaa ja varsinkin se sosiaalinen puoli on itselleni turha. Laivan langaton netti toimi muuten yllätyksekseni paremmin kuin XPRS:n netti pari vuotta sitten. Nyt se ei ollut mikään hirveän hidas (riippuu toki käyttäjämäärästä) ja kantavuus riitti myös hyttiin asti.

Olin saanut joskus kauan sitten vinkin Läkarmissionin kirpputorista ja se piti käydä tsekkaamassa. Paikka sijaitsee Vällingbyssä, noin puolen tunnin metromatkan päässä keskustasta (kannattaa jäädä Johannelundissa pois) eikä ole ihan joka päivä auki. Mulle tuli paikasta mieleen suomalaisittain Kierrätyskeskus sekä ulkonäön että tarjonnan suhteen. Kirjaosasto oli kohtuullisen hyvä, mutta muuten taas ei löytynyt oikein mitään mun makuun sopivaa, mutta tavaratilanne muuttuu koko ajan. En tiedä miten todennäköisesti tuonne asti tulee uudestaan lähdettyä joskus, kun matka on sen verran pitkä, mutta kun olen melko vakituisessa kirjanostokiellossa, niin ei uusintakäynti taida senkään suhteen olla kovin hyvä idea.

Pikaisesti kerkisin ostoksilla käydä myös Myrornan ja Stadsmissionin kirppiksillä kummaltakin yhdessä kaupassa. On noissakin jonkun verran eroja ihan saman ketjun sisälläkin, mutta löytöjä tein silti: nyt mukaan tarttui lähinnä kirjoja.

Toinen etukäteen suunniteltu käyntikohde oli Skogskyrkogården, Uneson maailmanperintökohdelistalla oleva hautausmaa. Kuvassa näkyvissä kappeleissa ei käyty sisällä, vaan käveltiin pelkästään ympäriinsä. Alue on sen verran iso, ettei keritty kiertää kuin pieni osa. Tuonne täytyy mennä kyllä joskus uudestaan! Tästä postaan vielä myöhemmin enempi.

EDIT: Ai niin, unohtui mainita, että käytiin myös Söderbokhandelnissa (Götgatan 37 muistaakseni). Se on tosi sympaattinen ja vanhan ajan pikkukirjakauppa. Siellä on myös englanninkielistä kirjallisuutta tarjolla, mutta itse olin ruotsinkielisten mininovellien perässä.

Advertisement

1 thought on “Päivä Tukholmassa 5.11.

  1. Pingback: Matkakatsaus 2015/2016 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s