Lahden puutarhamatkakohteita

Päätettiin tehdä pieni kotimaanmatka eilen. Kohteeksi valkoitui Lahti, kun se oli riittävän lähellä ja kaukana samaan aikaan. Todettiin myös, että sinne pääsee bussilla vain kympillä ja samanhintaisen tarjouslipun saa myös kuskilta (eli ei tarvinnut tietää etukäteen kuinka kauan me siellä viihdytään).

 photo IMG_2287_zps0mnnkm22.jpg

Kariniemenpuisto (“Lanu-puisto”) oli aika hyvä käyntikohde linja-autoaseman ja Sibeliustalon lähimaastossa. Se on puistomainen metsä, jossa kasvaa paljon erilaisia puita ja pensaita. Vaikkei tämä varsinainen arboretum olekaan, niin monet puista oli merkattu erikseen eli eri puulajien tutkiminen oli aika helppoa. Puiston erikoisuus oli kuitenkin Olavi Lanun betoniveistokset, joita siellä metsikössä on reilu kymmenen. Tämä oli siitä hyvä paikka, että se soveltuu ympärivuotiseksi käyntikohteeksi erityisesti veistosten takia ja kun istutukset on puita eikä kukkia.

Toinen puistokohde mikä käytiin tutkimassa, oli Fellmaninpuisto myöskin linja-autoaseman lähellä. Kaupungin sivuilla siellä sanottiin olevan monipuolinen kasvilajisto eli noin 60 erilaista lajia. Ei ihan jaksettu laskea niin pitkälle, mutta aika monta siellä oli. Niitä ei ollut kuitenkaan merkattu mitenkään, niin oli itselläkin vähän arpomista joidenkin kohdalla, että mitä ne oikein oli. Tuo on kesällä varmaan paremman näköinen, kuten tosi moni muukin puutarhamatkakohde.

Aikaisempien Lahti-reissujen perusteella suosittelen myös Launeen keskuspuistoa, jossa on mm. arboretum ja hyvä leikkipuisto. Myös Huovilan puisto jonkin matkan päässä Lahdesta on aika hieno paikka, se on yksityinen englantilaistyylinen puisto.

Advertisements

One thought on “Lahden puutarhamatkakohteita

  1. Pingback: Matkakatsaus 2015/2016 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s