Elokuva: Metsän tarina

Metsän_tarina_elokuvajulisteMetsän tarina (Suomi 2012)

Metsän tarina -dokumentti sai ilmeisesti ison suosion pari vuotta sitten ilmestyessään. Itse katsoin sen ensimmäistä kertaa vasta nyt.

Dokumenttiin on kuvattu metsän elämää eri vuodenaikoina ja pääosassa on eläimet. Kuvaukset on tehty Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa, selvisi SLL:n tiedotteesta. En muuten ollut tiennyt, että kuukkeleita on noin etelässä. Selostuksessa kerrotaan suomalaisesta metsäsuhteesta aikojen kuluessa ja siihen liittyvästä mytologiasta. Aikuisäänen lisäksi oli mukana myös ihmettelevä lapsi, jonka olisin ehkä itse halunnut pois tästä.

Visuaalisesti tämä oli kyllä hieno elokuva. Metsät on jotenkin rentouttavia katseltavia ja vanhoissa metsissä on jotain kiinnostavaa. Tässä tuli nähtyä paljon eläimiä, joita en välttämättä tule ikinä näkemään villinä luonnossa. Yksi hillittömän pelottava ukkosmyrskykin tähän oli saatu tallennettua.

Musiikki on saanut jonkun palkinnon, mutta itse en pitänyt sitä ainakaan normaalia laadukkaampana. Ehkä se jopa häiritsi, kun luonnonääniä ja metsän hiljaisuutta ei sitten ollutkaan kuultavissa paljoakaan.

Tämä oli eri tavalla hyvä kuin aikaisemmin katsomani Sademetsän tarina, mutta molemmat ovat siis todellakin katsomisen arvoisia.

Advertisement

1 thought on “Elokuva: Metsän tarina

  1. Pingback: Elokuva: Järven tarina | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s