Kirja: Puutarhan ystävät ja viholliset

puutarhan ystävät ja vihollisetEva Fanqvist Skubla: Puutarhan ystävät ja viholliset
(Minerva 2014 / Kääntäjä: Jutta Jarvansalo)

Puutarhan ystävät ja viholliset on kotipuutarhureille suunnattu kirja, joka neuvoo, miten omat kasvit pysyvät terveempinä ja ilman ylimääräisiä syöjiä. Vaikka yleisiäkin vinkkejä tarjotaan, niin perushengeltään tämä on kuitenkin tunnistusoppaan tapainen.

Kirjan avulla saa voi tunnistaa tavallisia ötököitä sun muita otuksia ja miten niistä voi päästä eroon luonnonmukaisilla tavoilla. Toki tässä esitellään myös niitä hyödyllisiä ötököitä, koska kaikista pieneliöistähän ei puutarhassa ole haittaa. Lisäksi tässä esitellään virusten, bakteerien ja sienten aiheuttamia kasvitauteja.

Kuvat ovat isoja ja hyviä. Kuvitus on sellainen kuin puutarhakirjoissa muutenkin eikä sellainen kuin erilaisissa perinteisissä tunnistusoppaissa.

Välillä tuntuu, etten tiedä kasveja tuhoavista ötököistä tai kasvitaudeista yhtään mitään. Koulussa ne ohitettiin melko pikaisesti ja sielläkin painopiste oli ammattiviljelmien tuholaisissa. Tämä kirja on ollut pelastukseni: olen oppinut siitä aika paljon asioita ja pystyn tämän avulla ratkaisemaan edes osan niistä ongelmista, mitä kysellään.

(Saatu alun perin arvostelukappaleena Kirjavinkit.fi:n arviota varten.)

Advertisement

1 thought on “Kirja: Puutarhan ystävät ja viholliset

  1. Pingback: Tietohaaste | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s