Kirja: Sindbad Merenkävijä

sindbad merenkävijäSindbad Merenkävijä on yksi klassisista Tuhannen ja yhden yön saduista. Olen aikaisemmin lukenut sen kirjaversiona ja nyt kuuntelin sen äänikirjana Jaakko Hämeen-Anttilan käännöksenä (Otava 2013).

Sindbad on purjehtiva kauppias, joka tekee seitsemän eri matkaa. Jokaisella reissulla menee jotakin pieleen: tapahtuu haaksirikkoutumisia, omaisuus häviää, kohdalle osuu autioita saaria, vieraita kansoja ja ties mitä. Kuitenkin Sindbad selviää hengissä joka kerta ja onnistuu rikastumaankin samalla. Sadun aikana hän kertoo jokaisesta matkastaan. Tämä on paikoitellen aika raju juttu, niin en tosiaankaan suosittele kovin nuorille lukijoille.

Jos ei ole aikaisemmin tutustunut alkuperäisiin Tuhannen ja yhden yön satuihin, niin se todellakin kannattaa tehdä. Kokoelmaa kannattaa suositella myös aikuisille. Näistä on useampia erilaisia versioita, jotka eivät ole kaikki tarkalleen samanlaisia johtuen suullisesta perinteestä ja käännöksistä. Olen kirjoittanut aikaisemmin yhdestä kokoelmasta.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s