Helsinki Noir -näyttely Amos Andersonin taidemuseossa

Amos_HkiNoirKävin loppuvuodesta tutustumassa ekaa kertaa Amos Andersonin taidemuseoon. Muu museo ei mua nyt niin hirveästi inspiroinut, mutta Helsinki Noir -näyttely on pakko esitellä erikseen, koska idea oli sen verran hyvä.

Näyttely yhdistää taiteeseen dekkaritarinan. Jokainen kävijä saa mukaansa pienen vihkosen, josta luetaan tarinaa eteenpäin näyttelyssä etenemisen aikana. Lähtökohtana on Kaivopuiston rannasta löytynyt kuollut nuori nainen ja myöhemmin selviää, kuka hän on ja mitä on tapahtunut. Koska tarina sijoittuu 1930-luvulle, nähtävillä on pääosin 1900-luvun alun taidetta.

Teemoitettuja taidenäyttelyt on kyllä muuten ihan normaali juttu, mutta mä en muista itse nähneeni aikaisemmin tällaista vastaavaa, jossa kulkisi mukana joku kaunokirjallinen teksti, joka yhdistää taideteokset toisiinsa. Ainakin mulle itselleni tuli sellainen tunne, että nyt jokainen yksittäinen teos jaksoi kiinnostaa vähän enempi ja jaksoin paremmin näyttelyn loppuun asti. (Yleensä taidemuseoissa mun kiinnostus lopahtaa aika äkkiä.)

Haluun lisää tällaisia näyttelyitä museoihin!! t: kirja- ja museofani -84

Tässä vielä linkki näyttelyn tietoihin museon sivuilla. Tämä on avoinna vuoden loppuun asti eli vielä on hyvin aikaa. Museopostauksia on tulossa myöhemmin lisää tänne blogiin, kun hankin viime vuoden puolella museokortin.

2 thoughts on “Helsinki Noir -näyttely Amos Andersonin taidemuseossa

 1. ketjukolaaja

  MInusta Amos Anderson on hieno museo, muutaman kerran olen siellä käynyt. Voisin varsin hyvin käydä katselemassa tuonkin näyttelyn. Viimeksi kävin kun näyttelyn aiheena oli metsä.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä en kauheasti innostunut museosta muuten, mutta tämä kyseinen näyttely oli sen verran erikoisempi, että tykkäsin.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s