TV-sarja: Silkkitie 30 päivässä

silkkitie 30 päivässäSilkkitie 30 päivässä (2012)

Tämä on kolmas katsomani Ville Haapasalon tähdittämä matkailusarja. Ohjelman aikana käydään Georgiassa, Tadzikistanissa, Uzbekistanissa, Kazakstanissa ja Mongoliassa muinaisen Silkkitien jäljillä. Välillä tuntui, että koko Silkkitie-teema unohtui kokonaan eli sitä olisi voinut olla enempikin näkyvillä.

Edelliseen Venäjän halki 30 päivässä -sarjaan nähden edistystä oli tapahtunut, nyt toteutus ja sisältö olivat selvästi parempia ja muutenkin tuntui, että kaikki oli mietitty vähän paremmin. Tämä sarja kiinnosti edellistä enemmän ehkä senkin puolesta, että Venäjästä mulla oli ennestään jo joku käsitys, mutta näistä Neuvostoliiton reunamaista mä en tiennyt oikein mitään etukäteen. Tämä on tähän mennessä näkemistäni paras.

Maiden kiinnostavuus oli siis positiivinen yllätys ja niistä löytyi kaikkea jännää. Ainoa, mikä jäi harmittamaan, oli se, ettei kuvausryhmä lähtenytkään käymään Aral-järvellä, vaikka se oli alkuperäisenä suunnitelmana. Näistä viidestä maasta lähtisin itse käymään ehkä mieluiten Georgiassa (sijaitsee lähellä ja on suht eurooppalainen maa) tai sitten Mongoliassa (luonnon ja kulttuurin takia).

Tässä sarjassa oli kuvaamassa sama Ossi kuin Suomensukuisissa kansoissa ja mä kyllä olen nyt kahden sarjan jälkeen kunnon fani kommenttien ja kameran edessä olleitten kohtien perusteella. :D

Nythän telkkarissa on alkanut ihan uusi Volgan varrella kuvattu sarja, mutta sitä en ole vielä kerinnyt katsoa ollenkaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s