Silja Serenadella tutustumassa

TallinkSiljalta tuli kutsu tulla tutustumaan uusittuun Silja Serenadeen laivan ollessa laiturissa. Kävin viime vuonna tutustumassa myös Silja Symphonyllä vastaavassa tapahtumassa, mutta postaaminen jäi.

Ruokapuoltakin on uusittu jonkun verran, mutta uusi hitti laivalla on Desigualin vaatemyymälä. Tiedän merkillä olevan omat faninsa, niin siinä on nyt sitten yksi hyvä syy lähteä laivalle. Hyttejäkin on uusittu ainakin DeLuxe-puolella ja perhehyttejä koristeltu muumiteemalla (kuvitus ja lamppu aiheeseen liittyen siis). Laivasuunnistuksen rasteista innostuin eniten noista muumihyteistä, mutta luksushytteihinkin kurkkiminen oli aika kiinnostavaa. Toinen mielenkiintoinen juttu oli, että kokouspuolella oli kaksi pientä viherseinää. Näin viheralan ihmisenä tuollaiset yksityiskohdat jaksaa aina ilahduttaa. En nyt itse tuolla kuvannut oikein mitään, niin käykää vilkuilemassa kuvia vaikka Panun matkoista. Panu oli kuvannut just noita ruokia ja hyttejä.

Olen aina sanonut, ettei niillä firmoilla ja laivoilla ole oikein mitään eroa Tukholman-linjalla, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua, että taitaa sittenkin olla. Siljalla ollaan onnistuttu saamaan nämä Helsingistä liikennöivät laivat ulkoisesti vähän tyylikkäämmiksi kuin Viking Linen vastaavat. Itse käytän yleensä Viikkaria ihan vaan siksi, kun se on halvempi, mutta nyt nämä tutustumiskierrokset ovat houkutelleet varaamaan välillä risteilyn myös Siljalta. Olen siis matkustanut Serenadella vain kerran jotain viisi vuotta sitten. Vielä kun olis rahaa joskus parempaan kuin normi-A-hyttiin!

Yhteistyössä TallinkSilja

2 thoughts on “Silja Serenadella tutustumassa

 1. Panu / Panun matkat

  Ai säkin olit kierroksella. En huomannut… Ja Siljalla tosiaan on ehkä tyylikkäämpi ote aluksiinsa kuin Viikkarilla. Pitäisi tehdä joskus perusteellinen vertailu. Itse kun olen viime vuosina seilannut vain Tallinnaan, niin kuva ruotsinlaivojen nykytilasta rajoittuu toistaiseksi näihin Siljan kierroksiin. :)

  Liked by 1 person

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä näin sut siellä kokoustiloissa lopussa, muuten ei taidettu osua samaan aikaan mihinkään. Viikkarillakin on uusittu laivoja, mutta on ne silti vieläkin vähän huonompia pinnallisesti kuin mitä Siljalla (Gracella en ole käynyt, se on eri kategoriaa).

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s