Kokemuksia museokortista

Ostin loppuvuodesta Museokortin, jolla pääsee vuosimaksun hinnalla (nyt 59 euroa) mukana oleviin museoihin niin monta kertaa kuin huvittaa. Listalla on parisataa museota eri puolilta Suomea.

Vaikuttaa siltä, että tämän kanssa tulee käytyä useammin museoissa. Välillä olen ollut vaan tosi laiska, mutta välillä on ollut ihan rahastakin kiinni eli 8-12 euroa yhdestä museokäynnistä on aika paljon. Hankin kortin sillä ajatuksella, että käyn niissä muutamassa suosikkipaikassa ja sitten parissa uudessa museossa, jotka ovat roikkuneet käyntilistalla pitkään. Nyt olen kuitenkin käynyt myös monessa itselleni uudessa paikassa, jotka olisivat jääneet varmaan muuten käymättä.

Kortti helpottaa sitäkin, jos haluaa katsoa vain osan näyttelyistä ja tulla myöhemmin uudestaan jatkamaan, kun ei ole enää pääsymaksulla väliä. Periaatteessa toi hinta vastaa noin viittä museokäyntiä ja sitten ylimenevät onkin vähän niin kuin ilmaisia. Noin parin kuukauden kokemuksella uskallan sanoa, että investointi todellakin kannatti!

 photo CWBIMmTU4AAbq-R.jpg large_zpsyraspz7z.jpg
(Heljä Liukko-Sundströmin pupuja Designmuseossa)

En suunnitellut tekeväni jokaisesta käymästäni museosta omaa postausta tänne, mutta joistakin olisi tarkoitus kirjoittaa myöhemmin enemmän. Tässä on lyhyenä koosteena ne museot, joissa olen nyt kerinnyt käydä:

Arkkitehtuurimuseo (ent. Rakennustaiteen museo). Mun vanha suosikki, joka maksaa liikaa suhteessa museon kokoon nähden. Eniten tykkään pienoismalleista. Jatkossa voisin käydä tsekkaamassa aina vaihtuvat näyttelyt.

Sinebrychoffin taidemuseo. Mä en ole ihan varma, että olinko mä edes ollut tietoinen tämän olemassaolosta ja nyt tuli käytyä ekaa kertaa. Olin kyllä yllättynyt positiivisesti! Toisaalta tämä on Sinebrychoffin kotimuseo, toisaalta taas esittelee Kansallisgallerian taulukokoelmia kahden vaihtuvan näyttelyn avulla. Tulevat vaihtuvat näyttelyt menen aika varmasti tsekkaamaan ja on pieni epäilys, että tässä saattaa olla mun uusi suosikkini taidemuseoista.

Designmuseo. En ollut tuollakaan käynyt koskaan, pelkästään kävellyt ohi joitakin kertoja. Tykkäsin kyllä tosi paljon! Vielä toistaiseksi on avoinna pohjoismaisesta lapsille suunnatusta designista kertova näyttely, joka oli tosi kiinnostava. Perusnäyttely oli myös mun mieleen, koska siellä oli eri-ikäisiä tavallisia tavaroita. Tykkäsin siitä, että esillä ei ole pelkkää taidemuotoilua (kuten olin luullut), vaan myös sitä ihan arkista. Taas löytyi siis paikka, jonne pitää päästä uudestaan.

Ateneum. Ateneum on ollut mun vanha inhokki enkä ole nykyään vieläkään iso fani. Kävin tällä kertaa ohimennen katsomassa vaihtuvan näyttelyn, jossa on Henri Cartier-Bressonin valokuvia. Se oli kyllä positiivinen yllätys ja ymmärrän nyt, miksi niin moni on ollut näyttelystä kiinnostunut. Suosittelen siis erityisesti vanhemman valokuvataiteen ystäville.

Amos Andersonin taidemuseo. Täälläkään en ollut käynyt aikaisemmin. Toi oli kyllä isompi ja monipuolisempi kuin mitä luulin, mutta ei sitten kuitenkaan ollut niin hyvä, että haluaisin mennä uudestaan. (En siis ole kovin iso kuvataiteen ystävä muutenkaan.) Parasta tuolla oli tilapäinen Helsinki Noir -näyttely, joka yhdistää taiteen dekkaritarinaan.

Yliopistomuseo. Tämä oli periaatteessa vanha tuttu muutaman vuoden takaa ja viime vuonna oli muuton yhteydessä uusittu koko näyttely. Nyt näyttely esitteli Helsingin yliopiston historian alusta nykypäivään. Se ei jaksanut kiinnostaa niin paljoa, kun en ole yliopistokoulutettu itse, vaikka onhan tuolla historiasta kiinnostuneelle aika paljon asiaa. Olisin kuitenkin ennemmin halunnut nähdä ne tavarakokoelmanäyttelyt mitä nähtävillä oli aikaisemmin.

Ps. Tällä viikolla tulossa vielä fiiliksiä matkamessuilta!

Advertisement

3 thoughts on “Kokemuksia museokortista

 1. Hurmioitunut

  Kiva lukea museokokemuksistasi. Hämmästyin, että Ateneum oli inhokkisi, itse kun hämmästelen aina jo rakennuksen kaunista ulkoasua. Eivätkö näyttelyaiheet ole napanneet (kuvataide)? Sinebrychoff on yksi oma suosikkini. Amoksessa en ole valitettavasti vielä käynyt. Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseokin kiinnostaisi joskus lähitulevaisuudessa nähdä.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä traumatisoiduin Ateneumista lapsena, kun kuvataidekoulusta ja tavallisesta koulusta sinne raahattiin liian monta kertaa. Tykkään kyllä muutenkin enempi taiteen tekemisestä kuin sen katsomisesta, museopuolella kiinnostaa enempi kaikki kulttuuri- ja historiajutut.

   Like

   Reply
 2. Pingback: Museokortti | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s