Ostoksia Tukholmasta

Kävin Tukholmassa risteilyllä ja tällä kertaa ei jaksettu seikkailla eikä olla kulturelleja. Ohjelmassa oli vain kaupoissa käyntiä, mitä en normaalisti siis itse juurikaan harrasta.

Ensimmäinen käyntipaikka oli Solnassa sijaitseva Mall of Scandinavia, jonne pääsee helposti junalla Tukholman keskustasta. Tärkein syy käydä siellä oli Disney Store, josta olin lukenut Disnerd dreams -blogista. Suurimmaksi osaksi siellä oli tarjolla erilaisia leluja ja lastenvaatteita, niin omat ostokset ei olleet kovin isot. Ostin Marie-mukin, Rumpali-pehmon (tai virallisestihan tuollaisen nimi on tsum tsum) ja Kunnon dinosaurus -ostoskassin. Harmi, ettei joulukoristeita ollut enää tarjolla, koska niitä mä olisin varmaan halunnut monta. (Oikeasti olisin halunnut myös eväsboksin ja Pocahontas-nuken, mutta niitäkään ei ollut.)

 photo IMG_2311_zpsvosbehwv.jpg

Kauppakeskus oli tosi iso, suomalaisittain verrattuna se taisi olla jopa isompi kuin Itis Helsingissä. Tuolla on ilmeisesti aika paljon sellaisia kauppoja, joita ei Suomessa ole ja eikä niitä kaikkia taida Tukholman keskustassakaan olla. Disney Storen lisäksi käytiin Lego Storessa, josta löysin itselle avaimenperän ja parille tutulle lapselle pienet lahjat. Syömäpuolen hoidin frozen jugurtilla, vaikka erilaisia kahvilavaihtoehtoja olisi ollut enempikin.

 photo IMG_2316_zpse0vx5xew.jpg

Tavoilleni uskollisena kävin myös Stockholms stadsmissionin kirpputorilla, tällä kertaa Solnassa sijaitsevassa. Ostin sieltä kolme äänikirjaa, yhden kirjan ja yhden ruotsalaisen komediaelokuvan. Ostamani kirjat olivat Erik Zsigan matkakertomus Hejdå Östeuropa, Lauren Weisbergerin Djävulen bär Prada, Donna Leonin Mäktiga vänner ja Herman Lindqvistin historia-aiheinen Historien om Ostindiefararna.

En vielä tiedä, kirjoitanko näistä mistään tänne blogiin, kun tuntuu jotenkin hankalalta kirjoittaa suomenkielisille lukijoille ruotsinkielisistä kirjoista. Kirjoja olisin halunnut ostaa enempikin, mutta tuolla ei niitä juurikaan ollut ja vaatepuoleltakaan ei löytynyt mitään kivaa.

 photo IMG_2317_zpsx0asv1hu.jpg

Ruokaostokset hoidettiin Södermalmilla Icassa. Mä käyn aina ruokakaupoissa ulkomailla, nyt raahasin sieltä kotiin esim. teetä, limua ja dippikastiketta. Nyt mua muuten rupesi harmittamaan, etten ostanut tuolta Lego Storesta enempi kaikkea, siellä olisi ollut jonkun verran muitakin joulujuttuja tarjouksessa ja noita avaimenperiä enempikin.

Matka mentiin Viking Linen Mariellalla. Meillä oli ekaa kertaa hyttinä B2D, jossa oli parisänky. Tykättiin tosi paljon! Toi sänky on paljon parempi kuin ne normaalihyteissä olevat. Kahdestaan on mukavampi olla tuossa hytissä kuin tavallisessa B4:ssä (parempi sänky) tai B2P:ssä (enempi tilaa). Noi oli myös kaikki samoilla nurkilla eli oli rauhallisempaa, koska lapsiperheet menee isompiin hytteihin ja melujengit halvempiin.

1 thought on “Ostoksia Tukholmasta

  1. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s