Näytelmä: Töppöhörö

Töppöhörö_14

Kävin Kansallisteatterissa katsomassa Töppöhörö-näytelmän ensi-illassa, koska sain kutsun sinne. Ennakkoon bloggaajille tarjottiin ohjaaja Juha Hurmeen esittely näytelmästä Lavaklubilla.

Pääosassa on suomalainen mies, Viki (Jarkko Lahti). Mä kuvaisin häntä tyyppiesimerkiksi white trashista tai elämänkoululaisesta, joita on Suomi täynnä. Ensimmäisen puoliajan aikana hän antaa tulla täysiä mielipiteensä ties mistä kaikesta. En ollut ihan varma, että olisko pitänyt itkeä vai nauraa, useammin ehkä kuitenkin nauraa.

Väliajan jälkeen tyyli muuttuu täysin, kun kassista löytyy venäläinen Helinä-keiju (Alina Tomnikov). Tämän mukaan ihmiskunnan historiasta löytyy selitys sille, että porukka tykkää kokkiohjelmista: kaikki lähti siitä, kun apinat laskeutui puusta. Tarinallisesti en enää tästä jälkipuoliskosta tykännyt. Alina Tomnikovin suoritus liikehdinnän ja karjalan murteen osalta sen sijaan ihastutti.

Tämä(kin) oli niitä kevätkauden ensi-iltoja, joita en ollut etukäteen merkannut kiinnostavaksi. Ajattelin, etten halua nähdä näytelmää, jossa on ideana joku perusjuntti, joka kuvittelee olevansa miehinen mies. Tämä kuitenkin osoittautui ennakko-oletuksiani kiinnostavammaksi ja suosittelen käymään katsomassa sen.

Yhteistyössä Kansallisteatteri

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s