Kirja: David Copperfield

Osallistun kirjabloggaajien klassikkohaasteeseen, jossa on tarkoitus paikata aukko sivistyksessä (eli lukea aikaisemmin lukematta jäänyt klassikkokirja). Oma valintani oli Charles Dickensin David Copperfield, joka on roikkunut lukulistalla reilut 15 vuotta.

david copperfield Nyt sain luettua ekan osan kokonaan ja tokaa osaa noin 150 sivua. (Ykkösosan kansikuvaa ei ollut netissä, niin toi kakkonen kummittelee tuossa.) Mun oli tarkoitus lukea tämä kokonaan e-kirjana, mutta sillä menetelmällä pääsin vain ekan osan puoliväliin, koska kumminkin suurimman osan ajasta luen edelleen ihan tavallisia kirjoja.

Kirja kertoo David Copperfield -nimisen henkilön elämästä ja lähtee liikkeelle ihan lapsuudesta. Hänen elämänsä ei ole mitään ruusuilla tanssimista ja vuosien varrella hän tapaa sekä kivoja että ilkeitä ihmisiä. Jokke on kirjoittanut aika tyhjentävästi samasta kirjasta, niin mun ei enää tarvi analysoida.

Tämä oli siitä ärsyttävä kirja, että periaatteessa tarinassa ei ollut muuta vikaa kuin sen pituus. 1000 sivua on vähän likaa, oma kiinnostus alkoi loppua siellä jossain 400 sivun nurkilla. Jos koko tarina olisi saatu mahtumaan siihen ekaan osaan eli noin 500 sivuun, niin olis ollut huomattavasti kiinnostavampaa. Nykäisen tokan osan varmaan joskus tulevaisuudessa, mutta en ihan vielä. Sen sijaan katson ensi viikolla elokuvaversion.

Nyt pitäisi valita joku kiva klassikko seuraavaa kierrosta varten. Lukulistalla olisi useampi melkein 1000 sivun tiiliskivi, mutta tällä perusteella täytyy miettiä vielä, ettei tule uutta virhevalintaa.

(Alun perin oli tarkoitus olla kirjoittamatta mitään tästä, mutta yleisön pyynnöstä painan julkaisunappia.)

6 thoughts on “Kirja: David Copperfield

 1. Anna J.

  Dickens on yksi lempikirjailijoitani. Copperfield on mielestäni ihana kirja, vaikkei ihan lempparidickensini. Yksi mistä juuri tykkäänkin Dickensissä, on koukeroiset ja pitkät tarinat sekä monipolviset, monimutkaiset virkkeet. Hieman kärsivällisyyttä lukemisessa kyllä tarvitaan :) Ehkä kuitenkin lempparini Dickensiltä on pienoisromaani Saiturin joulu / Joululaulu, jota ei ainakaan ole pituudella pilattu.

  Like

  Reply
 2. tuijata

  Yleisö pyysi, näin on! Valitsemasi on ajaton. Olen törmännyt sen selvään vaikutukseen parissa nykyjärkäleessä, esimerkiksi Donna Tarttin Tiklissä ja Jonathan Franzenin Purityssa.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Tuota Donna Tarttin kirjaa olen kyllä miettinyt lukevani, mutten tiennyt siinä olevan vaikutteita tästä!

   Like

   Reply
 3. Pingback: Seitsemännen taiteen tarinat (kirjoja ja elokuvia) | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s