Viisi kirjaa

 photo potterhylly.jpg

Sain Marika Oksalta vastattavaksi haasteen, jossa pitää esitellä viisi kirjaa:

Kirja, jota luen parhaillaan – Kesken mulla on yleensä aina useampia kirjoja. Nyt on menossa Carolyn Keenen Dana-tytöt-sarja, aamulla nykäisin yhden ja illalla varmaan vielä toisen. Kännykässä mulla on kesken Kjell Westön Halkeamia.

Kirja, josta pidin lapsena – Enid Blyton nyt, aina ja ikuisesti, t: Viisikko-fani-84. Mä tykkäsin ihan älyttömästi seikkailukirjoista ja Blytonit on luettu moneen kertaan. Vähän ehkä harmi, ettei kaikkea tuotannosta löydy suomeksi vieläkään, niin on pitänyt paikkailla aukkoja muilla kielillä aikuisena.

Kirja, joka jäi kesken – Viimeisin kesken jäänyt on Charles Dickensin David Copperfieldin toka osa. Ei vaan jaksanut kiinnostaa.

Kirja, joka teki vaikutuksen – Tähän on kaksi ehdotonta ykköstä: Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla ja Victor Hugon Kurjat. Molemmat luin teininä ekaa kertaa eikä niille ole löytynyt voittajaa vieläkään. Kurjien viimeisestä luvusta on tosin vähän aikaa, mutta se pääsee silti edelleen tähän.

Kirja, johon palaan uudelleen – Mulla on tapana lukea samoja kirjoja uudestaan eli hyvä kirja tulee luettua vähintään kolme kertaa vuosien varrella. Harry Potter -sarja taitaa olla se, missä on eniten lukukertoja tällä hetkellä. Harry Potter ja Azkabanin vanki on tullut luettua ehkä joku 12 kertaa. :D Toki jotain Enid Blytonin ja Astrid Lindgrenin kirjoja tulee uusintaluettua myös aika säännöllisesti.

Advertisements

2 thoughts on “Viisi kirjaa

 1. MarikaOksa

  Dana-tytöt kuulosti sen verran tutulta, että piti googlata mikäs sarja tämä olikaan. Kansista tunnistin, että tuttu on! Sadan vuoden arvoitus ja Aaveteatterin arvoitus – hienoja kansia, mutta juonista en muista mitään. :) Näitä näkyy olevan vielä kirjastossa, pitää varmaan verestää muistoja Dana-tyttöjen kanssa. Viisikot myös taattua tavaraa, ja muutaman luinkin uudelleen ihan hiljan. Edelleen hyvää viihdykettä, ei siinä mitään.

  Kurjat on minulla lukematta, mutta olen miettinyt josko ottaisin sen ensi kesän klassikkohaasteen kirjakseni. Kesällä ehtii hyvin lukea jotain paksumpaa opusta. Viime kesä meni ranskalaistunnelmissa Kreivi Monte Criston seurassa, ensi kesänä voisin jatkaa saman maan kirjallisuuden parissa. Kiva, kun ehdit vastailemaan!

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Mä tykkäsin lapsena enempi Dana-tytöistä kuin Neiti etsivistä ja on noi edelleenkin aika hyviä. Kurjia suosittelen kyllä. Olin itse meinannut kesäklassikoksi Monte Criston kreiviä, mutta taidan olla päätymässä johonkin ohuempaan.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s