Kirja: Soittoniekan arvoitus

Teema: Kuukauden lastenkirja

soittoniekan arvoitusCarolyn Keene: Soittoniekan arvoitus
(Karisto 1984 / kääntäjä: Anna-Liisa Arhonsuo)

Tutkin vuodenvaihteessa omia kirjahyllyjäni poistotarkoituksessa ja löysin sieltä Dana-tytöt-sarjaa, josta en ollut raaskinut luopua, vaikken ole lukenut niitä viimeiseen 20 vuoteen.

Jokaisessa osassa on joku mysteeri, jota Danan sisarukset Jean ja Louise yrittävät ratkaista. Valitsin tänne blogiin esiteltäväksi Soittoniekan arvoituksen, jossa on matkateema. Tytöt lähtevät ystävänsä luokse Portugaliin ja matka Atlantin yli tapahtuu laivalla. Perillä pitäisi selvittää ystävän isän varastolta tapahtuneita varkauksia, mutta toisaalta laivalta löytyy myös toinen mysteeri: yhden muusikon kitara yritetäään varastaa ja totta kai siitäkin pitää ottaa selvää.

Huomasin, että tykkään sarjasta edelleen ja en luovukaan omista kappaleistani ainakaan vielä. Lapsena pidin näistä enemmän kuin Neiti etsivistä, vaikken oikein muista miksi (Neiti etsivien uusintalukua en siis ole uskaltanut aloittaa vielä). Juoni näissä ei ole mitenkään kummoinen yleensä ja taitaa nää aika ennalta-arvattaviakin olla, mutta hyvänä välipalana ja viihteenä sarja käy kyllä edelleen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s