Kulttuurimatka Tampereelle

Tänä vuonna olisi tarkoitus kotimaanmatkailla vähän enempi, mutta täytyy nyt katsoa, että kuinka moni suunnitelmista loppujen lopuksi toteutuu. Ensimmäinen suoritus oli kulttuurimatka Tampereelle, jossa kävin eilen teatterissa ja museossa.

 photo tampere 130216_zpsyo31k6kw.jpg

Kävin katsomassa Tampereen työväen teatterin näytelmän Niin kuin taivaassa. Se kertoo kotikyläänsä palaavasta kapellimestarista, joka alkaa johtaa paikallista kirkkokuoroa. Samanniminen elokuva on yksi suosikkejani ja tämä on ensimmäinen näytelmäversio, jonka olen nähnyt. Tähän asti olin jättänyt näytelmät väliin, koska pelkäsin, että kokonaisuus onnistutaan pilaamaan teatterissa. Eihän tämä eksakstisti samanlainen tietenkään ollut, mutta oli se sama henki onnistuttu tavoittamaan. Tarina kulkee hyvin näyttämölläkin, mutta osalta henkilöistä ainakin tässä versiossa jäi puuttumaan jonkinlainen syvempi ulottuvuus (en osaa oikein selittää). Jossain kohtaa olin sitä mieltä, että musiikkijuttuja olisi voinut olla enemmänkin mukana ja “lisäkuoron” olisi voinut ottaa mukaan aikaisemmin kuin vasta ihan lopussa. (Gabriellas sång muuten näyttyää itkettävän mua suomenkielisenäkin, siinä oli siis onnistuttu.) Mutta siis joo, tykkäsin kyllä näytelmästä paljon ja olen tyytyväinen, että tuli lähdettyä Tampereelle asti sitä katsomaan.

 photo vapriikki_zps8wh4zsud.jpg

Lisäksi kävin katsomassa museokeskus Vapriikissa uuden Jääkauden jättiläiset -näyttelyn. Oli kyllä tosi kiinnostava, kun tuolla oli enemmän malleja noista isoista eläimistä kuin mitä aikaisemmin näkemissäni luonnonhistoriaan liittyvissä näyttelyissä. Samalla kiersin pikaisesti suurimman osan muistakin näyttelyistä, vaikka paikoitellen siellä olikin liikaa lapsia. Vapriikki on WeeGeen lisäksi mun erikoissuosikkeja suomalaisten museoiden joukosta. Esillä on siis esimerkiksi jääkiekkoa, leluja, historiaa ja luonnontieteitä, osa pysyvästi ja osa vaihtuvina näyttelyinä.

Matka sujui Onnibussilla ja oon kyllä tyytyväinen, että kyseinen firma kulkee. Kun nyt oon työtön, niin ei olis ollut muuten varaa sekä teatterilippuun että matkoihin… Toki joillakin yhteyksillä noitten aikataulut on vähän huonot, mutta todennäköisesti tulee samaa firmaa käytettyä vielä uudestaan tämän vuoden kotimaan reissuilla. Suunnittelin siis lähteväni Tampereelle vielä uudestaan, koska nyt en kerinnyt mihinkään toiseen museoon.

Advertisement

2 thoughts on “Kulttuurimatka Tampereelle

  1. Pingback: Työväenmuseo Werstas | Kirjamatkat

  2. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s