Museomatka Turkuun

Eilen kävin kääntymässä joitakin tunteja Turussa. Museokortin hankittuani päätin, että käyn jossain vaiheessa vilkaisemassa myös Turun museotarjontaa. Alun perin suunnittelin, että olisin käynyt samalla reissulla myös teatterissa, mutta budjetti ei antanut myöten, koska sinne olisi pitänyt jäädä myös yöksi. Kerkisin päivän aikana käydä kolmessa museossa, käydä syömässä Chinese Panda Gardenissa (siinä Wiklundin vieressä, oli ihan ok) ja lopuksi kurkkaamassa tuomiokirkkoon. Kuvituksena joku random otos jokivarresta (näkyy hyvin, miten ankean harmaa päivä oli).

 photo IMG_2422_zpsrwb6x4nn.jpg

Ja sitten vielä ne museot:

Biologinen museo (kotisivut)

En ollut ennen tiennyt, että Turussakin on oma eläinmuseo. Se oli tosi pieni, mutta silti hyvä. Esillä oli erilaisia suomalaisia luontotyyppejä eläimineen ja kasveineen eli just samantyyppistä juttua kuin tällaisissa yleensä on. Lisäksi oli näytteillä eksoottisia ötököitä ja perhosia. Tää on muuten niitä museoita, joissa on hinta-laatusuhde kohdallaan: normaali aikuisten pääsymaksu on 4,5 euroa, joka on just sopiva sen kokoon nähden. Sekin on aika luksusta, että museo aukeaa aina klo 9 eikä tarvii venailla sinne 11-12 asti. Ja siis myös viikonloppuisin!

Forum Marinum (kotisivut)

Forum Marinumin teemana on merenkulku, laivanrakennus ja huviveneily. Oli kiva tutkailla eri veneitä ja isompien laivojen pienoismalleja. Vaihtuvassa näyttelyssä oli sukellusveneteema, joka oli tosi kiinnostava. Nyt oli vain osa näyttelyistä auki, kun sinne on tulossa jotain uutta, niin sattui vierailu vähän huonoon aikaan. Rannassa olevat laivatkin on pääsääntöisesti auki vain kesäisin, mutta itse olen käynyt tuolla vain talvikaudella.

Turun linna (kotisivut)

Siitä on puoli ikuisuutta, kun olen Turun linnassa viimeksi käynyt (reilu 10 vuotta ehkä?) ja olin tosi tyytyväinen, että ehdin tällä kertaa, vaikka alkuperäinen suunnitelma oli jättää paikka väliin. Olen käynyt useammin Hämeen linnassa, mutta tämä oli vielä parempi eli jos asuisin tuolla päin, niin kävisin linnassa varmaan joka viikko. Se on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen yhdistelmä keskiaikaa ja renessanssia, lisäksi nähtävillä oli isot ja kiinnostavat esinekokoelmat. TYKKÄSIN.

2 thoughts on “Museomatka Turkuun

  1. Pingback: Luontotalo Arkki | Kirjamatkat

  2. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s