Näytelmä: Kyllä isä osaa

Tampereen Komediateatteri on siirtänyt suomalaisia televisioklassikoita lavalle. Viime kesänä nähtävillä oli Tankki täyteen, tulevana kesänä Reinikainen ja nyt on menossa Kyllä isä osaa, jota taidettiin esittää jo viime keväänäkin. Itse hankin lipun Kyllä isä osaan Helsingin vierailulle (vielä muutama näytös jäljellä!).  Turun vierailu on tulossa kuukauden lopussa ja Tampereellakin on esityksiä jäljellä.

Kyllä isä osaa
(Kuva: Peero Lakanen / Komediateatteri)

Tämä on komedia nelihenkisen perheen arjesta. Tykkäsin TV-sarjasta jo lapsena, vaikka en sitä silloin nähnytkään kokonaan. Nyt muutaman vuoden sisään olen katsonut sen kahteen kertaan DVD:ltä ja tykkään edelleen. Erityistä näytelmäversiossa on se, että näyttelijät on samat kuin televisiosarjassa aikanaan, lisänä on ainoastaan Jonnan poikaystävä. Siksi ei ollut kovin suurta pelkoa sarjan fiiliksen pilaamisesta ja koska suurin osa tapahtumista on perheen keittiössä, niin päättelin sarjan olevan helppo siirtää näyttämölle.

Oli tää kyllä aika hauska ja oli onnistuttu saamaan sama fiilis kuin sarjassa. Pääpointtina oli säätö asuntojen kanssa, että kuka asuu missäkin ja siitä revittiin huumoria. Jossain nettijutuissa kommentoitiin, että tässä kierrätetään vaan vanhoja vitsejä, mutta itse en sellaista huomannut.

Tätä voi suositella komedian ystäville. Ennakkotietoja TV-sarjasta ei tarvita ja tämä soveltuu siis muillekin kuin 90-lukulaisen nostalgian jäljillä oleville.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s