Museosuosikki: näyttelykeskus WeeGee

 photo IMG_2324_zpsbavpzlbm.jpg

WeeGee-talo Espoossa on ollut vuosia mun museosuosikkeja. Samalla lipulla pääsee samalla kertaa useampaan hyvään museoon, jotka ovat kaikki erilaisia:

 • KAMU – Espoon kaupunginmuseo. Espoon historiaa käsittelevän osuuden lisäksi on ollut useampia kiinnostavia yleisempiä historiaan liittyviä näyttelyitä (Ötzi, gladiaattoreita ja mitä niitä nyt oli).
 • Kellomuseo. Esittelee kellojen historiaa. Ollut yllättävän kiinnostava ennakko-oletuksiini nähden.
 • Lelumuseo Hevosenkenkä. Vanhat lelut on yksi mun heikoista kohdista. Tuolla on nähtävillä leluja eri vuosikymmeniltä, vaihtuvana näyttelynä on nyt sirkusaiheinen.
 • EMMA – Espoon modernin taiteen museo. On tuolla ollut hyviäkin näyttelyitä, mutta en ole niin taidemuseoiden fani.
 • Helinä Rautavaaran museo. Euroopan ulkopuolisia kulttuureita käsittelevä museo. Muuttamassa uusiin tiloihin ja aukeaa ensi vuonna.
 • Futuro-talo. Futuristinen asuintalo muutaman vuosikymmenen takaa, sisään pääsee vain kesäisin.

Tässä on oikeasti ihan paras syy hankkiutua käymään Espoossa! Samalla kertaa ei tosin välttämättä ehdi tai jaksa kiertää kaikkia kunnolla läpi, mutta tuolla on jokaiselle jotakin, niin voi valita vaan ne kiinnostavimmat. Kävin itse tuolla viimeksi helmikuussa pitkän tauon jälkeen ja tarkoitus olisi lähteä tässä keväällä vielä uudestaan.

Advertisement

2 thoughts on “Museosuosikki: näyttelykeskus WeeGee

 1. ketjukolaaja

  Minä olen käynyt WeeGeessä kerran, noin vuosi tai pari sitten, silloin oli Birger Kaipiaisen keramiikkaa esillä. Minäkin tykkäsin Kellomuseosta. Kaiken kaikkiaan oikein moni-ilmeinen taidemuseokokonaisuus. Futuro-talossa olisi ollut kiva käväistä, mutta taisi olla syksy. Muistaakseni museossa taisi olla hyvät vaatesäilytystilat. Betonilattialla seisominen kävi pitemmän päälle vähän koipiin.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Joo tuolla on kyllä aika hyvät vaatesäilytysmahdollisuudet. Jätin itse viime kerralla taideosaston väliin, niin seuraavalla kerralla meinasin katsoa sen.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s