Sota-aikaisia rakennelmia Helsingissä

Tarkoitus olisi esitellä täällä aina välillä Helsingin seudulta löytyviä kaikkia jänniä juttuja, koska läheltäkin voi löytyä ties mitä kivaa. Eräs kaverini on innostunut Suomen lähihistoriasta, niin ollaan sitten käyty tutkimassa erilaisia paikkoja Helsingissä.

 photo 20151129_092118_zpszfcvwuyy.jpg

Ensimmäinen hyvä kohde on Pitäjänmäen juna-aseman lähellä sijaitseva Patterinmäki. Siellä on siis toisen maailmansodan aikaisia ilmapuolustuslinnoitteita nähtävillä ja jonkun verran noita kuvissa näkyviä kaivantoja, jotka on niitä tsaarinaikaisia. Ne on kaikki suhteellisen hyvässä kunnossa ja helposti nähtävillä vielä. Ursan aurinkokuntamallin aurinko on myös Patterinmäellä. Kaupungin puistosivuilla on myös esittely ja kartta.

Toinen hyvä paikka on Aake Pesosen puisto Laajasalossa, jossa on edellistä enemmän ilmapuolustusrakenteita jäljellä, siis just niitä tykkien pitopaikkoja sun muita vastaavia. Tästä ei nyt netistä löytynyt oikein mitään infoa, mutta käymisen arvoinen paikka kuitenkin, jos paikallinen sotahistoria kiinnostaa.

Helsingin seudulla on myös paljon ensimmäisen maailmansodan linnoiterakennelmia, joista postasin aikaisemmin. Niistä helposti saavutettavia ja suhteellisen hyvin säilyneitä rakennelmia on esimerkiksi Pirkkolan urheilupuistossa.

Advertisements

2 thoughts on “Sota-aikaisia rakennelmia Helsingissä

 1. ketjukolaaja

  On varmasti pääkaupunkiseudulla paljon nähtävää. Hienoja ovat nuokin rakennelmat! Pihlajamäeltä kuulemma löytyy valtavia hiidenkirnuja ihan kerrostaloalueelta! Ne haluaisin joskus nähdä.

  Like

  Reply
  1. Veera Post author

   Oli vähän teknisiä ongelmia, niin en saanut lisättyä kuvia Laajasalosta, vaikka siellä oli enempi juttuja. Pihlajamäen hiidenkirnut on kyllä aika jännät! Olen käynyt siellä, kun serkku asuu siellä päin, mutta pitäisikin postata niistä blogiin joskus.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s