Kirja: Musta aurinko

musta aurinkoOuti Pakkanen: Musta aurinko
(Otava 2011, kannen kuva: Corbis/SKOY)

Kolmihenkinen ei ihan onnellinen perhe ja heidän uusi lastenhoitajansa. Tapahtumapaikkana ensin Helsinki, sitten uusi koti Abu Dhabissa. Tältä pohjalta Outi Pakkanen on rakentanut varsin viihdyttävän kirjan.

Periaatteessahan Pakkanen on dekkaristi, mutta hänen tuotantoonsa kuuluu myös kirjoja, joissa mitään rikosta tai muutakaan kunnollista dekkarimysteeriä ei oikeastaan ole. Tässäkin rikososuus on aika vähäinen, mutta toki kirjassa lukija saa vähitellen selville, miksi tilanne on sellainen kuin on ja mitä siellä taustalla on, mutta varsinaiseksi dekkariksi tätä ei tosiaan voi sanoa.

Itse olen vähän herkähkö lukija, niin en halua lukea mitään trillereitä tai muuten ahdistavia kirjoja, niin dekkareitten puolelta Pakkanen on ollut oikein sopivaa luettavaa itselleni. Tästä olin jo aika hyvin kerinnyt unohtaa kirjan idean, niin lukeminen oli aika mukavaa. Tässä oli myös sitä tuttua Helsinki-kuvausta kuin muissakin kirjoissa, mutta myös sitten noita eksoottisempia ulkomaalaiskuvioita Arabiemiraateissa.

Pari uusinta Pakkasta on vielä lukematta, mutta pitääpä vilkaista, että olisko joku niistä vanhoista unohtunut jo riittävän hyvin ja olisko joku muukin sopiva tänne blogiin esiteltäväksi.

Advertisement

1 thought on “Kirja: Musta aurinko

  1. Pingback: Kirjabloggaajien dekkariviikko | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s