Helsingin Tekniikan museo

 photo tekniikan museo 1_zpslogdricu.jpg

Kävin pari viikkoa sitten ekaa kertaa tutustumassa Tekniikan museoon Helsingissä. Se esittelee eri teollisuudenalojen historiaa: metalli, kaivos, puu ja kemia. Lisäksi oli pieni hissinäyttely ja valokuvanäyttely sodanjälkeisen Suomen jälleenrakennuksesta.

Ensimmäiseksi tuntui, että on liikaa teksti- ja kuvaosioita, etten jaksa käydä läpi niitä kaikkia. Interaktiivisuutta tai toiminnallisia juttuja ei juurikaan ollut. Itse olisin ehkä halunnut nähdä enempi kaikkia vanhoja tavaroita. Paikka oli vähän erilainen kuin oletin: olin kuvitellut siellä olevan enempi sellaisia yleisteknisiä juttuja, mutta näyttely olikin aika teollisuuspainotteinen. Eniten kiinnosti kaivosteollisuudesta kertova osio ja hissihistoriakin oli aika kiinnostavaa.

Tällä hetkellä osa näyttelyistä on suljettu, kun myöhemmin tänä vuonna on avautumassa jonkinlainen viestintätekniikan osio. Käydessäni myöskään voimalaitososasto ei ollut vielä auennut ja vesilaitoksen tilat aukeavat kesäksi. Pitänee varmaan käydä kesällä tsekkaamassa paikka uusiksi, koska varsinkin voimalaitos-jutut kiinnostaisivat.

Sijainti on hivenen hankala Vanhankaupunginlahden nurkalla, mutta se on kuitenkin ympäristönä aika hieno. Jos tuonne lähtee, kannattaa samalla vaivalla käydä vähän bongaamassa lintuja läheisellä ruovikkoalueella.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s