Kirja: Rei Shimura yakuzan jäljillä

rei shimura yakuzan jäljilläSujata Massey: Rei Shimura yakuzan jäljillä
(Gummerus 2008, kääntäjä: Titta Leppämäki, kansi: Sami Saramäki)

Rei Shimura on japanilais-amerikkalainen amatöörietsivä, joka pääsee tällä kertaa oikeisiin agenttihommiin. Hänen pitää lähteä Japaniin paikalliseen tavarataloon töihin selvittääkseen sen mahdollisia hämärähommia ja samalla mafian puuhia.

Olipas kiinnostava tarina! Vähän chick littiä yhdistettynä dekkariin eli kevyehkö kirja, jonka jännitystaso oli just sopiva omaan makuuni. Itseäni ei häiritse ihmissuhdekuviot dekkareissa eli just tällaiset kelpaa mulle. Veikkaan myös, että kirjan Japani-jutut nostivat kiinnostusta vielä lisää, kun olen halunnut käydä siellä ja muutenkin ollut kiinnostunut maan kulttuurista.

Kansi on muuten aika kiva! Enempi siinä on viihdekirjan kuin dekkarin tyyliä, mutta joka tapauksessa se on mun makuuni. Sarjan muissakin osissa taisi kannet olla tätä samaa tyyliä.

Olen lukenut aikaisemmin yhden osan sarjasta ja tykännyt siitäkin, mutta sitten unohtanut kirjat useiksi vuosiksi. Tämä kappale osui vastaan kirppiksellä ja nyt lukemisen jälkeen päätin, että täytyy kyllä lukea loputkin osat lähiaikoina. Aika hauskaa, että välillä osuu kohdalle vastaavia hyviä löytöjä ja sitten on vielä useampi samanlainen lukematon kirja odottamassa.

Advertisement

2 thoughts on “Kirja: Rei Shimura yakuzan jäljillä

  1. Pingback: Kirjabloggaajien dekkariviikko | Kirjamatkat

  2. Pingback: Kurjen siivillä Itä-Aasiaan | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s