Kansallispuisto-retkellä

 photo IMG_2492_zpsgtxdl4ns.jpg

Taas näitä vapaapäivien kuningasideoita oli lähteä käymään retkellä kansallispuistossa (tosin on sitä pari vuotta suunniteltu jo). Suuntana oli Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot Tammelassa Hämeessä. Samalla vaivalla käytiin molemmissa, kun ne on kuitenkin suht vierekkäin. Kuten nimestä voi ehkä päätellä, luontotyyppinä toinen on suota ja toinen järviympäristöä.

Itse olin kiinnostuneempi Torronsuosta, koska tuollaisia isoja soita on aika vähän täällä Etelä-Suomessa. Kierrettiin 1,5 km pituinen reitti, täytyy päästä joskus käymään läpi ne pidemmätkin lenkit joskus. Tuolla oli sekä metsäisempää suota että sitä avointa puutonta. Tykkäsin tosi paljon! Lintutornikin oli ja se oli pelottavan korkea, mutta näkymätkin oli sitten hyvät.

 photo IMG_2503_zpsx10a3ani.jpg

Liesjärvellä oli sellainen aika perusyhdistelmä järviä ja metsää. Oli kiva päästä pitkästä aikaa kunnolliseen isoon metsään kuljeksimaan. Molemmat puistot on muuten kohtuullisen hyviä lintubongauspaikkoja, varsinkin kun niissä on mahdollista nähdä sellaisia lajeja, joita ei täällä pääkaupunkiseudun minimetsissä näe niin usein.

Seuraavaksi tarkoitus olisi käydä uudehkossa Sipoonkorven kansallispuistossa, kun se on tuossa lähellä enkä ole koskaan käynyt siellä.

Advertisement

4 thoughts on “Kansallispuisto-retkellä

  1. Pingback: Pori | Kirjamatkat

  2. Pingback: Valkmusan kansallispuisto / Valkmusa nationalpark | Kirjamatkat

  3. Pingback: Torronsuon kansallispuisto | Kirjamatkat

  4. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s