Haagan alppiruusupuisto

Yksi ehdottoman hyvä puutarhamatkakohde on Haagan alppiruusupuisto Helsingissä ja se on omasta mielestäni yksi Helsingin kiinnostavimmista puutarhoista.

 photo IMG_2518_zpsae7syynj.jpg

Se on julkinen kaupungin ja yliopiston ylläpitämä metsäinen puisto, jossa kasvaa erilaisia alppiruusuja ja atsaleoja. Alue toimii myös yliopiston kasvinjalostuksen koealueena ja pensaita käsittääkseni tutkitaan edelleenkin. Pensaiden väliin on tehty pitkospuita ja kaksi katselutasannetta.

Paras aika vierailulle on kesäkuun alkupuolella, kun pensaat kukkivat. Kävin itse siellä eilen ja atsaleat olivat jo lähes kukinnan huippuvaiheessa, kun alppiruusut taas olivat vasta aloittaneet kukkimisensa. Pensaat eivät kuki koko kesää, vaan ehkä sinne kesäkuun loppupuolelle vähän vuodesta riippuen, joten loppukesästä nähtävissä on vain vihreää väriloiston sijasta.

 photo IMG_2509_zpso0chpbci.jpg

Helsingin kaupungin sivuilta irtoaa lisätietoja ja myös pieni lähestymiskartta. Lisää kuvia on esimerkiksi blogeissa 1003 puutarhaa ja Mangostania.

Advertisement

2 thoughts on “Haagan alppiruusupuisto

  1. Veera Post author

   Joo, atsaleat oli nyt aika komeina. Pitää varmaan käydä vielä uudestaan tänä vuonna, että alppiruusutkin on pidemmällä kukinnassa.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s