Turun linna

Kävin maaliskuun alussa Turussa ja samalla reissulla siis myös linnassa. Edellisestä käynnistä oli sen verran aikaa, että olin jo kerennyt unohtaa, että miten kiinnostava paikka se oli ja käynnin jälkeen alkoi tuntua, että tässä taitaa olla ykkössuosikkini koko Suomen museosta.

IMG_2418_zpsdlndc0tb

Linnassa on kolme erilaista osaa: päälinnan keskiaika- ja renessanssipuolet sekä matalampi ympäröivä esilinna. Ihan pelkän arkkitehtuurin tutkiminenkin on kiinnostavaa, kun jo keskiaikaisen ja renessanssin tyylien eron huomaa selvästi. Paikka on kyllä aika sokkeloinen ja olin varsinkin esilinnan puolella useamman kerran hukassa, mistä tulin ja mihin olen menossa. Suurimman osan ajasta tuolla oli kyllä opasteet kunnossa, mutta osa meinasi jäädä näkemättä, kun en ollut vaivautunut tutkimaan mitä kaikkea tuolla on ja miten se pitäisi kiertää.

Esillä on myös erilaisia ja monipuolisia historiallisia näyttelyitä. Pysyviä ovat esinekokoelma, linnan rakentamisesta kertovat pienoismallit, vankilat, linnan arjesta kertova näyttely ja menneiden vuosisatojen tyyliin sisustetut huoneet. Näistä en osaa valita mitään suosikkia, koska kaikki oli omalla tavallaan kiinnostavia.

Tuolla on myös tapana laittaa esille vaihtuvia näyttelyitä erilaisista aiheista. Käydessäni oli nähtävänä venäläisten keisarien saamia lahjoja sekä osia jäljellä poistuvasta Tyttökuningas-elokuvan aikakaudesta kertovasta näyttelystä. Nyt siellä ilmeisesti on jotain ihmisen ja eläinten suhteeseen liittyvää, myös taideteoksia.

Tykkäsin tosi paljon kyllä ja pitää päästä jossain välissä uudestaan, nyt en enää jätä yli 10 vuoden väliä käynteihin. Hämeen linnassa olen käynyt suht usein, mutta vaikkei sekään huono ole, niin Turun linna on kyllä paljon parempi. Olavinlinnassa ja Raaseporissa olen käynyt viimeksi viime vuosituhannella, joten nekin molemmat pitäisi lisätä käyntilistalle.

Aukioloajat, erikoistapahtumat ja muu vastaava info löytyy kotisivuilta. Linna on museokorttilistalla, mutta normihinta olisi aikuisilta 9 euroa ja hinta-laatusuhde on aika hyvä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s