Työväenmuseo Werstas

Lähdin viime sunnuntaina Tampereelle käydäkseni fantasia- ja scifitapahtuma Finnconissa, jossa en viihtynytkään kauaa, kun ohjelmassa ei ollut mitään erityisen kiinnostavaa siihen kellonaikaan. Samalla vaivalla otin ohjelmaan käynnin Työväenmuseo Werstaassa, jonne en edellisellä Tampereen-reissulla ehtinyt.

IMG_2613_zpsgzfefjod

Se oli kyllä aika kiinnostava paikka. Siellä esiteltiin yleisesti ja myös tamperelaisittain työläisten historiaa. Nähtävillä oli muun muassa esineitä eri aloilta, työväentalon sali ja ammaatiyhdistysliikkeen historiaa. Lisäksi oli erilliset osastot tekstiiliteollisuudesta ja höyryvoimasta. Tekstiiliteollisuudesta esiteltiin koneita ja miten kankaiden tekeminen käytännössä tapahtuu, lisäksi kerrottiin suomalaisesta vaateteollisuudesta. Tehtaille voimaa tuottanut iso höyrykone ja joitakin pienempiä oli nähtävillä. Se oli aika jännä, kun ei mulla tuollaisesta ollut ennestään mitään hajua.

Vaihtuvina näyttelyinä oli Espanjan sisällissodasta ja Neuvostoliiton taiteesta kertovat näyttelyt. Ihan supermielenkiintoisia molemmat! Perusnäyttelyihin verrattuna nämä olivat hivenen poliittisempia teemoiltaan. Varsinkin Neuvosto-taide kiinnosti, kun en Didirichsenissä ollutta näyttelyä kerinnyt katsomaan.

Tuonne on kyllä päästävä uudestaan! Viihdyin pidempään museossa kuin Finnconissa, niin siitäkin voi ehkä päätellä jotain. Tämä oli muuten ehkä hivenen enemmän aikuisille sopiva kuin koko perheen paikka, mutta se toki riippuu myös lapsista, että minkä ikäisiä tuonne kannattaa viedä. Museo on kyllä museokorttilistalla, mutta sisäänpääsy on kaikille muillekin ilmainen.

1 thought on “Työväenmuseo Werstas

  1. Pingback: Vuosikatsaus 2016/2017 | Kirjamatkat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s